Google Foto's en Google Agenda ontvangen donker thema: zo stel je het in

Google Foto's en Google Agenda ontvangen donker thema: zo stel je het in

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Donker thema voor Google-apps

De eerstvolgende nieuwe Androidversie, Android 10 Q, krijgt een systeembreed donker thema die automatisch apps donker maakt als je dit thema inschakelt. Google is dus in versneld tempo zijn apps klaar aan het maken om dit te ondersteunen. Deze week kreeg Google Keep nog een donkere modus en vele andere apps als Chrome, de Calculator, YouTube en Berichten zijn al voorzien.

Nu zijn Google Foto's en Google Agenda aan de beurt. Google is al een aantal dagen bezig met het verspreiden van een donkere modus voor Google Agenda. Veel mensen zullen deze modus in de Instellingen > Algemeen > Thema al kunnen inschakelen.

 Google Agenda met donker thema

Google Foto's is pas net aan de planning toegevoegd en wordt hoogstwaarschijnlijk via Google voor een kleine groep geactiveerd. De Pixel 3 XL met Android 10 Q en het donker thema ingeschakeld, laat wel een donker gekleurde Google Foto's-app zien. Smartphones die op Android Pie draaien, kunnen dit thema forceren door in de Ontwikkelaarsopties de 'Nachtmodus' op 'Altijd aan' te zetten. Helaas werkt dit niet altijd.

De ontwikkelaarsopties voor Android bevatten functies die op je telefoon verborgen staan en in de eerste plaats bedoeld zijn voor, jawel, ontwikkelaars. Ga naar de instellingen van je telefoon > Systeem> Over de telefoon. Daarna druk je zeven keer ‘Build-nummer’. De opties zijn nu zichtbaar in de instellingen.

Google Foto's met donker thema

De donkere modus, het nachtthema of donker thema is vriendelijker voor je ogen omdat het minder wit licht bevat. Daarnaast springt de donkere modus zuiniger om met je accu. Hopelijk gaan alle ontwikkelaars zo snel mogelijk aan de slag met een mooie donkere modus apps. Zodra Android 10 Q dan op meer smartphones geïnstalleerd staat, kunnen Android-gebruikers eenvoudig schakelen tussen een systeembrede licht of donker thema.

Beschikbaarheid

Zorg ervoor dat je van beide apps de laatste versie hebt geïnstalleerd. Voor een apk van Google Agenda kun je hier terecht en voor een apk van Google Foto's moet je hier zijn.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..
Google Agenda

Google Agenda

Je kunt Google Agenda gebruiken om al je afspraken bij te houden. Er kunnen meldingen ingesteld worden die ontvangen kunnen worden via de app of mail. Ook kunnen er ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk