Google Foto's tovert je tv of smart display om in een fotolijstje

Google Foto's tovert je tv of smart display om in een fotolijstje

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Foto's - Photo frame

De nieuwe functie heet 'Photo frame' (fotolijst in het Nederlands) en de eerste screenshots ervan zijn via Reddit naar buiten gekomen en zagen we ook al eens eerder voorbijkomen. Met deze functie kan je ervoor kiezen om een album uit Google Foto's op een smart display of Cast-apparaat te laten afspelen.

Photo frame krijgt een plekje in het zijmenu tussen de fotoboekenwinkel en de apparaatmappen. Op de screenshot hieronder zie je Photo frame in Google Foto's en de vermelding erachter dat het een nieuwe functie is.

Screenshot van Google Foto's - Photo frame

Als je op de nieuwe functie tikt, kom je in een overzicht terecht met al je Cast-apparaten zoals tv's met Chromecast-ondersteuning en smart displays zoals de Google Nest Hub. Op dit scherm kun je een apparaat uitkiezen om als fotolijstje te laten fungeren. Mogelijk zul je na het kiezen kunnen aangeven welke foto-albums op het apparaat getoond moeten worden.

Heb je geen Google Nest Hub? Dan kun je meteen profiteren van de aanbieding onderaan het scherm.

Screenshot van Google Foto's - Photo frame

Vanuit de Google Home-app kun je ook foto's casten naar smart displays maar het is logischer dat deze mogelijkheid vanuit Google Foto's bediend kan worden. Daarnaast is de Google Home-app wat mij betreft ook niet de overzichtelijkste app. De app bevat veel functies verborgen in veel menu's.

Beschikbaarheid

Google heeft Photo frames nog niet aangekondigd maar is klaarblijkelijk al wel begonnen met de uitrol ervan. Op de redactie is de functie in ieder geval nog niet te zien. Ondertussen zijn de herinneringen in Google Foto's al uitgerold en wachten we nog de berichtenfunctie.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk