Google Foto's krijgt nu uitgebreide foto-editor, dit kan je ermee

Google Foto's krijgt nu uitgebreide foto-editor, dit kan je ermee

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Foto's

Gisteren lanceerde Google nog de nieuwe Pixel 5 en een reeks andere producten van eigen makelij, maar vandaag komt Google met een nieuwe krachtige feature voor alle Android-gebruikers. In de Foto's-app komt een nieuwe bewerker waarmee je meer geavanceerde aanpassingen kan maken. De functie rolt vanaf vandaag uit naar alle Android-telefoons. Dat maakt Google bekend op Twitter.

'Suggesties'

De nieuwe editor komt nog steeds tevoorschijn als je op het bewerk-icoontje tikt in Foto's, maar dit keer word je in de editor verwelkomd met drie opties in het nieuwe 'Suggesties'-tabblad waarin de algoritmes van Foto's zelf bewerkingsopties aanbeveelt. Die suggesties verschillen per foto. Zo ontdekte ik bij een foto van mijn hond met een onscherpe achtergrond dat Google 'Zwart-wit portret' aanbeveelt, terwijl Foto's bij een close-up van bloemen de kleurtinten wil warmer of kouder maken.

In het volgende tabblad heb je 'Bijsnijden' en daar kan je de foto draaien, of hem bijsnijden op basis van een typische verhouding zoals 4:4 of 16:9. Je kan ook vrij naar eigen keuze de foto bijsnijden. 'Filters' is een tabblad waarmee je kan kiezen uit een waaier van vaste kleurenfilters om je foto te bewerken. Daarnaast is er nog 'Meer' en via die optie kan je de foto aanpassen met een andere bewerker-app op je telefoon.

'Aanpassen'

De interessantste nieuwigheid van de nieuwe editor is het nieuwe 'Aanpassen'-tabblad. Je kan daarmee een foto volledig naar wens aanpassen door onder meer te sleutelen aan de helderheid, het contrast of schaduwen. Je scrollt gewoon daarvoor gewoon horizontaal door alle verschillende bewerkopties en telkens versleep je een schuifsysteem om de foto aan te passen.

Foto's bevat nu uitgebreide bewerkopties die we kennen van andere bewerk-apps zoals Googles Snapseed-app. Denk bijvoorbeeld aan donkere randen rond de foto met de Vignetteringsfunctie. Toch zijn er ook bewerkopties die helemaal nieuw zijn: zoals 'Huidtint'.

Tik op de gif om hem af te spelen

Speciaal voor portretfoto's

Interessant is ook dat Foto's ook speciale optimalisaties toont bij foto's met een onscherpe achtergrond. Je krijgt dan drie extra opties te zien: 'Vervagen', 'Diepte' en 'Kleurenfocus'. Met 'Vervagen' kan je instellen in welke mate de achtergrond vervaagt is, terwijl je met 'Diepte' kan bepalen welke objecten in de foto op de voor- of achtergrond komen. Als laatste is er nog de kleurenfocus waarmee je alle kleuren rond het onderwerp van de foto kan laten verdwijnen.

Pixel-gebruikers kunnen vanaf nu ook met de nieuwe Portrait Light-functie aan de slag vanuit de nieuwe fotobewerker, en dat is een nieuwe functie die Google recent aankondigde op zijn 'Launch Night In'-lanceringsevenement. Met Portrait Light pas je de belichting van portretfoto's aan.

Beschikbaarheid

De nieuwe editor in Google Foto's wordt vanaf vandaag uitgerold naar alle Andorid-telefoons via een server-side-update. Dat wil zeggen dat je geen update vanuit de Play Store hoeft te installeren. De functie is al te zien op een aantal van onze telefoons, maar het lijkt erop dat Google de features gefaseerd uitrolt. Heb jij de nieuwigheid al op je telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk