Google Foto's volgt Google Maps met handig carrousel-deelmenu

Google Foto's volgt Google Maps met handig carrousel-deelmenu

Een carrousel is snel

Plaatjes, links of websites delen met iemand in Android is vaak een vermoeiende klus. Ikzelf erger me er al sinds 2016 aan. Het duurt, voor mijn gevoel, een aantal seconden voordat het menu klaar is met uitvouwen. Het gewone deelmenu met apps wordt wel meteen op het scherm getoond maar de bovenste rij met snelkeuzeopties komt pas enkele tellen later naar boven schuiven. Hierdoor heb ik al ontelbare keren op de verkeerde app getikt. In Android Pie heeft Google daarom besloten om nog maar 4 items te laden om het probleem zo iets minder groot te maken.

Google werkt daarnaast nog steeds aan een betere oplossing (alleen duurt dat zo tergend lang, maar dit terzijde). In november gaf Vice President van Android, Dave Burke in ieder geval aan dat ze de onderliggende code van het huidige deelmenu compleet op de schop nemen. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde en daarom duurt het ook zo lang.

Google Nieuws beschikt al over een voor Android nieuw deelmenu waarin het grote menu is afgeslankt en nu nog maar twee carrousel-rijen bevat. Er is een rij met apps en een rij met contactpersonen. Als je er overheen veegt, krijg je meer suggesties te zien.

Screenshot van Google Nieuws

Ook Google Maps heeft eind 2018 een nieuw deelmenu met een carrouselsysteem gekregen. Het lijkt erop dat Google Nieuws en Google Maps al beschikken over het snellere deelmenu waar David Burke het over had. Vooral ook omdat nu de eerste screenshots van een testversie van Google Foto's met hetzelfde nieuwe snellere deelmenu zijn opgedoken.

Screenshot van Google Maps

Carrousel in Google Foto's

Deze screenshots zijn afkomstig van 9to5Google en vind je hieronder. De eerste en de tweede geven de 'oude' situatie weer en de derde geeft het carrousel-deel-menu weer. Ook hier is het menu verkleind naar twee rijen waar je doorheen kunt vegen. Het lijkt overigens om een A/B-test te gaan want maar één toestel op de redactie ziet deze nieuwe interface.

Wij zijn benieuwd of de test slaagt en wanneer Google dit deelmenu wereldwijd gaat uitrollen. Hebben jullie dit menu al in Google Foto's gezien?

Screenshot van Google Foto's met carrousel-deel-menu

Google Foto's
Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Meer info

Google Nieuws
Google Nieuws is een mooie samenvoeging van Google Play Kiosk en  Google Nieuws & Weer. Door in 2018 verschillende nieuwsdiens ..

Meer info

Lees meer over:
Fotografie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties