Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Ghostbusters World

  • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

  • Pokémon Quest

  • PUBG Mobile

  • Super Mario Run

Trending smartphones
  • OnePlus 6T

  • Huawei Mate 20 Pro

  • Google Pixel 3 XL

  • Samsung Galaxy Note 9

  • Nokia 7 Plus

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

  • Sony Xperia Z4 Tablet

Moeten we dat wel willen?

Automatisch slim foto's delen met je partner met Google Foto's

· 29 juni 2017

In Google Foto's kun je voortaan de foto's in jouw galerij automatisch delen met je partner. Daarbij kun je instellen of alle foto's gedeeld moeten worden, of pas vanaf een bepaald moment.

Nieuwe deel-functies

Tijdens Google I/O 2017 kondigde Google een aantal nieuwe functies aan voor zijn populaire fotodienst Google Foto's. Een gedeelte van deze functies werken niet (of deels) in Nederland en België, omdat deze afhankelijk zijn van gezichtsherkenning. Vanwege privacywetgeving heeft Google deze functionaliteit nog niet ingeschakeld in Europa. Het is wel mogelijk om deze functie via een omweg in te schakelen en hoe je dat doet, lees je hier.

In de Verenigde Staten kunnen gebruikers echte fotoboeken maken vanuit Google Foto's. Deze dienst is vergelijkbaar met de Nederlandse dienst ReSnap en doet ook suggesties voor de beste foto's voor in een album. Een andere nieuwe functie die alleen werkt wanneer gezichtsherkenning ingeschakeld is, is suggesties voor delen. Wanneer je foto's van vrienden maakt, zul je de suggestie krijgen om de foto's met deze vrienden te delen.

Google Foto's sharing

Automatisch delen met partner

Vaak deel je je foto's met je partner en dit wordt eenvoudiger gemaakt in Google Foto's.  Je kunt vanaf vandaag alle foto's in jouw galerij automatisch delen met je geliefde.

Screenshot van galerij delen met partner

Het is mogelijk om in te stellen welke foto's automatisch gedeeld worden. Standaard kun je in Nederland en België alleen kiezen om alle foto's, of foto's die gemaakt zijn na een bepaalde datum te delen. Daarbij kun je denken aan het moment dat jullie relatie begon. Wanneer gezichtsherkenning ingeschakeld staat, kun je er ook voor kiezen dat alleen foto's van bepaalde personen, bijvoorbeeld van jou, je partner en je kinderen, gedeeld moeten worden.

Screenshot van galerij delen met partner

Voordat het delen daadwerkelijk ingeschakeld wordt, dien je nog wel je Google-wachtwoord in te geven om te voorkomen dat iemand zich zonder jouw toestemming toegang verschaft tot al je foto's.

Ook delen met je partner

Het automatisch delen van foto's met je partner is vanaf nu beschikbaar en te vinden in de nieuwste versie van Google Foto's. De functie wordt op afstand ingeschakeld en dat betekent dat je geen update hoeft te downloaden voor de app als je de afgelopen weken Google Foto's up-to-date hebt gehouden. De functie is te vinden in het zijmenu onder het kopje 'Gedeelde bibliotheek'.

Screenshot van galerij delen met partner

Bron: Google

De nieuwste artikelen over Google Foto's

Moto Camera-update brengt selfieportretmodus, AR stickers en meer

Google Foto's sluit sommige videoformaten uit in zijn onbeperkte opslag

Files (Go) promoveert dankzij het grote succes

Tip: Zo voorkom je dat mensen de locatie van je foto's kunnen zien

Tip: Zo gebruik je de diepte-editor in Google Foto's

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (6)
Bezig met laden van reacties...