Ruimte tekort op je smartphone? Gebruik Google Foto's als web-app

Ruimte tekort op je smartphone? Gebruik Google Foto's als web-app

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Google Foto's Progressive Web App

Google Foto's heeft een handige nieuwe feature gekregen. De app was al in de browser te gebruiken. Hiervoor was de site speciaal aangepast voor diverse apparaten, ook wel responsive genoemd.

Mobiele website van Google Foto's

Nu is er een onderhuids mechanisme geactiveerd waardoor je de site als een soort app kan gebruiken. Dit heet ook wel een Progressive Web App (PWA). Hiermee heb je dus de voordelen van een full-screen site met allerlei functies, zonder je browser te hoeven openen.

Google Foto's Progressive Web App

Ook staat de website tussen je geïnstalleerde applicaties. Een voordeel tegenover de volledige app is dat een PWA een boel minder ruimte inneemt. Om precies te zijn neemt de PWA van Google Foto's 266 kB in. Dat is 0.27 MB, prima te overzien.

Google Foto's Progressive Web App

Om van Google Foto's een PWA te maken hoef je maar één handeling te doen. Dat is naar photos.google.com te gaan en via je browser te zeggen dat je hem wilt toevoegen aan je bureaublad. Dit gaat bij Chrome via de puntjes rechtsboven en dan de optie 'toevoegen aan startscherm' aan te klikken.

Heb je dit gedaan, dan komt er een snelkoppeling van de PWA van Google Foto's op je bureaublad. Klik je hierop, dan kom je in een full-screen omgeving van Foto's met zaken als instellingen, zoekfunctie, albums maken, foto's downloaden en nog veel meer. Ook kan je video's online afspelen. Foto's worden niet offline op je apparaat opgeslagen, dus je moet wel internet hebben om van de PWA gebruik te kunnen maken.

Ben je benieuwd naar de technische achtergrond van Progressive Web Apps? Dan is het een aanrader om dit achtergrondartikel van Tweakers te lezen, waarin ze de nodige aspecten behandelen.

Via: reddit

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk