Google Foto's herinnert je om foto's aan een album toe te voegen

Google Foto's herinnert je om foto's aan een album toe te voegen

Google Foto's

Google Foto's heeft een nieuwe feature gekregen die voor sommige gebruikers zichtbaar is. Als je in Foto's een afbeelding aantikt, krijg je in bepaalde gevallen een suggestie te zien waarbij Foto's je vraagt om de afbeelding aan een bestaand album toe te voegen. Als de melding aantikt, dan maakt de afbeelding deel uit van het album. De functie werd getipt door lezers van Android Police, maar het lijkt erop dat ze nog niet breed is uitgerold. Op onze redactie zien we op geen van onze telefoons deze nieuwigheid verschijnen.

Albums suggereren

Het is ook nog niet duidelijk op welke manier de suggesties werken. Mogelijk gebruikt Google informatie uit de metadata zoals je locatie en het tijdstip waarop de foto is genomen, maar het zou ook kunnen dat Foto's zijn machinelearning inzet om elementen op foto's te herkennen.

Screenshot van de feature

Google Foto's is namelijk erg sterk in het identificeren van foto's. Je kan bijvoorbeeld in je zoekbalk 'Eiffeltoren' intypen en je krijgt op die manier foto's te zien van het beroemde monument. Anderzijds kan je ook 'hond' zoeken om allemaal foto's van je hond te zien. Het is dus mogelijk dat ook die machinelearning mee de suggesties voor albums bepaalt.

Beschikbaarheid

Vermoedelijk gaat het om een zogenaamde server-side-update, dat is een geliefkoosde manier van Google om nieuwigheden uit te proberen. Google zet daarbij een functie actief bij een kleine selectie van zijn gebruikers en op die manier kan het bedrijf feedback ontvangen op basis van de manier waarop gebruikers ermee omgaan. Het is niet duidelijk of en wanneer we de nieuwigheid allemaal op onze telefoons ontvangen.

Zie jij albumsuggesties in je foto's verschijnen? Laat het ons dan weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Foto's
Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Meer info

Lees meer over:
Fotografie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer