Google lanceert abonnementsdienst voor Google Foto's

Google lanceert abonnementsdienst voor Google Foto's

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Foto's abonnement

Google Foto’s is een dienst waarmee je allang niet meer alleen foto's kunt opslaan in de cloud. Google heeft met de jaren deze tool uitgebreid met allerlei slimme snufjes waarvan gezichtsherkenning één van de bekendste is. Uiteraard moet Google ook geld verdienen en daarom biedt het gebruikers ongelimiteerde opslagcapaciteit waarbij van je foto's in hoge kwaliteit. Daarnaast is er een betaalde optie die foto's in de cloud opslaat in de oorspronkelijke resolutie.

Toch komt het bedrijf nu met een nieuw verdienmodel, die overigens in februari ook al eens opdook. De dienst is in de Verenigde Staten aangekondigd en verstuurt abonnees maandelijks tien hoogwaardige fotoafdrukken voor 6,99 dollar per maand. Die prijs is inclusief verzending en Google gebruikt machine learning voor het selecteren van de foto's. Abonnees kunnen bepaalde personen en huisdieren als favoriet markeren zodat deze voorrang krijgen in de selectie.

Ansichtkaarten

Abonnees kunnen van tevoren ook een matte of glanzende afwerking voor de foto's kiezen of een rand eraan toevoegen. De foto's zijn volgens Google ook geschikt om als kaart te gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om de abonnementsdienst een maand overslaan.

Beschikbaarheid

Vanaf vandaag kunnen de foto's in de formaten 10x15, 13x18 en 20 x 25 cm via Google Foto's besteld worden en dezelfde dag nog afgehaald worden bij een grote drogisterijketen in Amerika. Het is niet bekend of Google de abonnementsdienst in andere landen zal uitbrengen. De mogelijkheid zit er wel in aangezien de Fotoboeken in Google Foto's een jaar naar de lancering ook naar Nederland en België kwam.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk