Google Fit verwijdert mogelijkheid om krachttrainingen bij te houden

Google Fit verwijdert mogelijkheid om krachttrainingen bij te houden

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google heeft sinds jaar en dag een eigen fitnessapplicatie genaamd Google Fit. Via de app is het mogelijk om sportactiviteiten bij te houden. Voor Wear OS-gebruikers blonk de app uit in de mogelijkheden om krachttrainingen vast te leggen. In een recente Google Fit-update zijn de mogelijkheden verdwenen.

Krachttraining in Google Fit 

Google Fit is verre van een uitgebreide fitnessapplicatie – het heeft weinig onderscheidende functies te bieden ten opzichte van zijn concurrenten van Samsung, Garmin en Fitbit. Waar Google het vooral van moet hebben zijn gebruikers die een Wear OS-smartwatch bezitten en tegelijkertijd Google Fit gebruiken. Voor diegenen verscheen er recent een grote update, waarin Google het uiterlijk heeft aangepast en de slaaptracking heeft verbeterd.

In de update heeft Google tegelijkertijd afscheid genomen van een belangrijke functie die Google Fit nog wist te onderscheiden van zijn concurrenten. Het gaat om de functie om krachttrainingen bij te houden middels een Wear OS-smartwatch. Via de Google Fit-app op Wear OS was het voorheen nog mogelijk om bij te houden hoe vaak je een gewicht had opgetild. Verder kon je via de Fit-app direct je pauzetijd inschakelen. Beide functies zijn na de Google Fit 2.45-update verdwenen.

Meten van je hartslag 

Gebruikers die na de Fit-update de app openen kunnen de krachttraining-opties nog wel openen, maar worden begroet door een venster waarin ze hun hartslag kunnen meten. In de Google Fit-app is er geen extra data beschikbaar, waardoor het erop lijkt dat Google de functies daadwerkelijk heeft verwijderd. Wat de precieze reden is achter het verwijderen van de functies, is onbekend gebleven – of Google de functies ook terug toe zal voegen, is eveneens onbekend.

Google Fit verwijdert mogelijkheid om krachttrainingen bij te houden

Nieuwe krachttraining-functies in Wear OS, beeld: Android Police

Tot Google de beslissing neemt om de functie terug te brengen naar Google Fit is het mogelijk om de updates van de fitnessapplicatie te verwijderen. Doe dit op zowel je Android-telefoon als op het Wear OS-horloge. Let er dan tegelijkertijd op dat je de automatische app-updates uitschakelt, zodat Google Fit zich niet direct gaat proberen te updaten. Op die manier zou je nog even kunnen genieten van de vastlegging van krachttrainingen.

Gerelateerde artikelen

Maak jij gebruik van de krachttraining-opties in Google Fit op Wear OS, of gebruik jij daar liever een andere app voor? Laat het vooral weten in de reacties, zodat andere lezers ook jullie ervaringen met andere tools kunnen lezen.

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden

Google Fit biedt je een overzicht van hoeveel je beweegt. De dienst kan data van allerlei fitness-apps verzamelen en maakt het behalen van jouw gezondheidsdoelen een ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk