Google Fit-update maakt het controleren van statistieken makkelijker

Google Fit-update maakt het controleren van statistieken makkelijker

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google Fit-update

Tenzij je Google Fit gebruikt in combinatie met een Wear OS-horloge, zijn er weinig redenen om voor Googles fitnessapplicatie te kiezen. Het is een fijne applicatie om mee te werken, maar het mist veel functionaliteiten van externe fitnessapplicaties, zoals MyFitnessPal of RunTastic. Tegelijkertijd was het relatief ‘lastig’ om een goed overzicht te krijgen van je fitness-statistieken, zonder de Google Fit-app te openen. Daar brengt de zoekgigant ditmaal een update voor uit: via de widget van de app kan je voortaan direct je statistieken bekijken (Android) – hetzelfde geldt voor de Google Fit-app op iOS.

Google Fit-update

Om de video in de tweet van 'Wear OS by Google te bekijken, klik op deze link

Via iOS swipe je naar het overzicht van Widgets, waar je direct een kort overzicht te zien krijgt van je fitness-statistieken. Het is de vraag waarom Google dezelfde informatie niet heeft gestopt in een widget voor Android-telefoons; na de update moet je immers alsnog de Google Fit-app openen. Op Googles Wear OS moet je nog altijd naar links vegen om een overzicht te krijgen van de statistieken. Je krijgt dan overigens nog maar een deel van de informatie te zien: voor een volledig overzicht zal je op de widget moeten klikken. Daarmee is de update aan de Google Fit-applicatie helaas relatief klein.

Google en Fitbit

De overname van Fitbit door Google voor 2,1 miljard dollar, zou wel eens toekomstbepalend kunnen zijn voor de fitnessapplicatie. Fitbit heeft een eigen fitnessapp voor zijn smartwatches: in vergelijking met Google Fit, is het een zeer uitgebreide applicatie. Na het afronden van de overname zou Google de functies kunnen overhevelen, om zo de Fitbit-klanten over te hevelen naar het ecosysteem van de zoekgigant. Google Fit heeft alvast een donker thema, evenals slaaptracking – een functionaliteit waar Fitbit zich in heeft gespecialiseerd. Gebruiken jullie de Google Fit-app? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden

Google Fit biedt je een overzicht van hoeveel je beweegt. De dienst kan data van allerlei fitness-apps verzamelen en maakt het behalen van jouw gezondheidsdoelen een ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk