Google Fit-update maakt het gebruik van de app een stuk makkelijker

Google Fit-update maakt het gebruik van de app een stuk makkelijker

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Fit heeft sinds lange tijd weer behoorlijk wat aandacht gekregen van Google en de laatste update is zeker noemenswaardig. Deze update maakt Google Fit een stuk gebruiksvriendelijker. Dit is er veranderd.

Google Fit-update

De update voor Google Fit maakt eindelijk een einde aan de chaotische indeling van de verzamelde gegevens op het gebied van je gezondheid. Versie 2.6.1 deelt de drie tabbladen Home, Dagboek en Profiel op in vier stuks: Home, Dagboek, Browsen en profiel. Vooral het onderdeel Browsen is interessant. Je hebt hier namelijk snel toegang tot al je gezondheidsgegevens in zes hoofdcategorieën:

  1. Activiteit
  2. Lichaamsmetingen
  3. Vitale functies
  4. Voeding
  5. Slaap
  6. Cyclus bijhouden

Daarboven is een zoekbalk waarmee je naar een bepaald type gegevens kan zoeken zoals je hartslag in rust of je bloedsuikergehalte.

Het nieuwe Browsen-tabblad

Het nieuwe Browsen-tabblad

Meer data toevoegen

Dit onderdeel is een veel betere manier om gegevens te ordenen dan de verschillende kaarten die in de oude situatie onder elkaar op het beginscherm van de app werden weergegeven. Het vinden van bepaalde gegevens was niet erg makkelijk en het toevoegen van data evenmin. Je kan overigens nog steeds op de oude manier gezondheidsgegevens toevoegen via het plusje in het beginscherm, maar via het tabblad Browsen gaat dat nu iets makkelijker.

Oude indeling in Google Fit

Oude indeling in Google Fit

Op het nieuwe tabblad Browsen kun je ook meer gedetailleerde informatie toevoegen dan voorheen. Het toevoegen van activiteitsgegevens is ook een stuk eenvoudiger, omdat veel van de rechthoekige vakken zijn vervangen door eenvoudige invoervelden. Je kunt daarnaast ook informatie toevoegen die betrekking hebben op vitale functies, zoals bloedglucose, zuurstofsaturatie en lichaamstemperatuur. Je hebt dus geen Pixeltelefoon meer nodig om hartslaggegevens in te voeren, alhoewel je deze gegevens wel handmatig moet toevoegen. Je kunt ook details over het calorieverbruik en de hydratatie bekijken, en er is nu ook een menstruatiecyclus-tracker.

Gerelateerde artikelen

De update voor Google Fit is hier in de Google Play Store beschikbaar. Wist je ook dat je in de Google Fit-app je workouts kunt delen met familie en vrienden op sociale media of via chatapps? Daarnaast kun je nu ook een stevige portie calorieën verbranden met tempowandelen in Google Fit.

Vind jij dat de update voor Google Fit een verbetering is? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden

Google Fit biedt je een overzicht van hoeveel je beweegt. De dienst kan data van allerlei fitness-apps verzamelen en maakt het behalen van jouw gezondheidsdoelen een ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk