Google Fit ontvangt update met donker thema en slaaptracking

Google Fit ontvangt update met donker thema en slaaptracking

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Alles voor jouw gezondheid

Google Fit is al sinds het begin gericht op het verbeteren van je algehele gezondheid. Google bracht vorig jaar al zogenoemde ‘Hartpunten’ naar de app die je kan verzamelen door activiteiten uit te voeren. Op die manier doet Google zijn best om ons allemaal aan het bewegen te krijgen. Er zit uiteraard ook een systeem van ‘beloningen’ achter om de gebruiker aan het bewegen te krijgen, zo is er per land een ranglijst met de meest actieve gebruikers. In een nieuwe update focust de zoekgigant zich niet op je beweging, maar juist op de nachtrust van een gebruiker door een slaaptracking-functie in de Fit-app te plaatsen.

Google Fit update donker thema en slaaptracking

Google schrijft op zijn blog dat de nieuwe update onder andere zal verschijnen met een donker thema die via de app te bedienen is. Eerder was deze functie al in de Fit-app aanwezig, maar was deze enkel te bedienen via het systeemthema. Nu Google het donkere thema ook direct via een instelling in de app laat werken, hoeven gebruikers hun systeemthema niet te wijzigen om de app normaal in de nacht te gebruiken. Vergelijkbaar met andere Google-apps zal er een instelling zijn om het donkere thema in te schakelen, zoals we eerder hebben gezien in de YouTube-applicatie.

Google Fit met slaaptracking

Als je een sporthorloge in huis hebt liggen, dan ken je deze functie al wel: het bijhouden van je slaap. Helaas was er tot op heden nog geen ondersteuning voor in de Google Fit-applicatie, waardoor je op WearOS-horloges bijvoorbeeld je slaap niet bij kon houden. Gelukkig geeft Google ook om onze nachtrust en is er in de laatste update een optie bijgekomen om je nachtrust voor je bij te houden. Net zoals sporten, is je nachtrust erg belangrijk voor je fysieke gezondheid. Met de statistieken in Google Fit kan je dan zien hoe het met jouw nachtrust is gesteld en zo nodig wijzigingen aanbrengen in je slaappatroon. Vooralsnog moet je wel een externe applicatie voor slaaptracking aan Google Fit koppelen om deze functie werkend te krijgen.

Mocht je Google Fit al op je telefoon hebben staan, dan kan je de komende week een update van de app verwachten. Heb je de functie nog niet, dan moet je nog even wachten tot Google eindelijk een bredere uitrol inzet via de Google Play Store. Wil je graag het donkere thema gebruiken, dan kan je – in elk geval op alle Pixel-toestellen – het systeemthema op donker zetten om er gebruik van te maken. Ben jij van plan om je slaap bij te houden via Google Fit? Laat het ons weten via de comments.

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden

Google Fit biedt je een overzicht van hoeveel je beweegt. De dienst kan data van allerlei fitness-apps verzamelen en maakt het behalen van jouw gezondheidsdoelen een ..

Related articles

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk