Zo gaat het nieuwe Google Fit je helpen om meer te bewegen

Zo gaat het nieuwe Google Fit je helpen om meer te bewegen

Google Fit

Google Fit is bedoeld om mensen inzicht te geven in hun gezondheid aan de hand van hartpunten en beweegpunten. Deze twee activiteitsdoelen zijn opgesteld in samenspraak met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de American Heart Association (AHA). Google Fit houdt je dagelijkse activiteiten bij maar ook je slaap, je hartslag en je gewicht.

Op basis van een aantal factoren zoals je leeftijd en gewicht wordt het aantal hartpunten en beweegpunten berekend die je die dag moet zien te behalen om fysiek gezond te blijven. Beweegpunten behaal je door bijvoorbeeld wat vaker de trap te nemen in plaats van de lift en hartpunten scoor je door intensievere activiteiten te doen zoals een HIIT-training of een stuk hardlopen. Het draait in Google Fit dus om lichte activiteiten (stappen maken via de ingebouwde stappenteller) en zwaardere activiteiten (workouts, mountainbiken, hardlopen).

Google Fit houdt je activiteiten bij zolang je je telefoon of Wear OS-horloge bij je hebt, maar je kan ook handmatig je bloeddruk, gewicht of activiteit toevoegen of een workout bijhouden.

Screenshot van Google Fit met nieuwe functies

Bekijk het gif'je hier

Verbeterde weergave

Google Fit blinkt niet uit in de hoeveelheid een mogelijkheden zoals andere apps dat doen, zoals Samsung Health of Huawei Health en haalt het ook niet bij meer gespecialiseerde apps als Strava, CalorieënTeller en dergelijke. Toch probeert Google een beetje in die richting te komen met een update die vanaf nu wordt uitgerold voor Android, iOS en Wear OS.

De eerste nieuwe functie die gebruikers krijgen, is een verbeterde weergave van je dagelijkse activiteiten en doelen. Google stelt dat het nieuwe ontwerp heldere kleuren biedt met daarbij makkelijk te controleren vetgedrukte tekst. Dat moet volgens het bedrijf van pas komen tijdens een training.

Screenshot van Google Fit met nieuwe functies

Nieuwe Tiles voor Wear OS-app

Google voegt ook nieuwe Tiles toe aan Wear OS-smartwatches die het starten van een training makkelijker moeten maken. Deze Tiles zijn voor onder andere beschikbaar voor hardlopen, fietsen of krachttraining. Er zijn ook Tiles die de dagelijkse en wekelijkse voortgang tonen.

Screenshot van Google Fit met nieuwe functies

Hartpunten en stappenteller staan centraal

De app zal ook nieuwe trackers krijgen die de dagelijkse en wekelijkse voortgang in een oogopslag tonen. Google heeft deze wijziging doorgevoerd op basis van feedback van gebruikers. Nu worden zowel hartpunten als het aantal stappen gekoppeld als belangrijkste doelen. Deze wijziging stelt gebruikers in staat hun algemene beweging met stappen bij te houden, terwijl ze ook weten wanneer ze hun intensiteit moeten verhogen om meer hartpunten te verdienen.

Screenshot van Google Fit met nieuwe functies

Bewegingsminuten verdwijnen overigens niet en je kunt nog steeds de tijd bijhouden dat je actief bent geweest in de app. Of je nu stappen volgt of minuten beweegt, het belangrijkste voor je gezondheid is volgens Google om eraan herinnerd te worden dat je de hele dag moet blijven bewegen.

Beschikbaarheid

De update wordt nu door Google in de Play Store gezet en Google Fit-gebruikers kunnen vanaf nu rekenen op een update van de app met de nieuwe mogelijkheden.

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden
Google Fit biedt je een overzicht van hoeveel je beweegt. De dienst kan data van allerlei fitness-apps verzamelen en maakt het behalen van jouw gezondheidsdoelen een ..

Meer info

Lees meer over:
Gezondheid en fitness

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties