Google lanceert tempowandelen in Google Fit-app, zo werkt het

Google lanceert tempowandelen in Google Fit-app, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Tempowandelen is een nieuwe activiteit in Google Fit die je laat wandelen op een zelf gekozen tempo. De nieuwe activiteit wordt begeleid door een beat waarop je je tempo kunt aanpassen.

Update 11/06/2021: De nieuwe activiteit is nu door Google aangekondigd en is volgens het bedrijf nu al beschikbaar voor de meeste Android-telefoons. We hebben dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Tempowandelen

De kaart met de aankondiging van 'paced walking' is bij een enkeling in de Google Fit-app te zien en zodra zij de kaart openen zien ze een korte uitleg over de nieuwe activiteit. Het wandelen op een ingesteld tempo ofwel stevig wandelen "zou ervoor zorgen dat je een beetje buiten adem raakt." Het zal voor de meeste mensen gaan om het nemen van "ongeveer 100 stappen per minuut". Je wandelt dus op een hoger tempo dan normaal, wat perfect is voor als je wilt afvallen. Daarnaast is zo'n wandeling goed voor je algehele gezondheid.

Google lanceert tempowandelen in Google Fit-app, zo werkt het

Uiteraard telt deze stevige wandeling mee met de dagelijkse doelen in de app zoals de hartpunten en het aantal stappen. Google geeft ook aan dat je tijdens de tempowandeling gewoon je podcast of muzieklijstje in Spotify kunt beluisteren. Je kan ook kiezen om tijdens het wandelen ofwel muziek ofwel een soort metronoom met de juiste maat te horen.

Google lanceert tempowandelen in Google Fit-app, zo werkt het

De nieuwe functie voor wandelen op tempo wordt uitgerold in versie 2.57.16 van Google Fit-app maar dat is helaas nog niet hier op de redactie het geval. Je kunt je geluk beproeven door de nieuwste versie van de Google Fit-app te downloaden via de onderstaande link.

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden

Google Fit biedt je een overzicht van hoeveel je beweegt. De dienst kan data van allerlei fitness-apps verzamelen en maakt het behalen van jouw gezondheidsdoelen een ..

Screenshots via XDA

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk