Dit is Google Fit met een donkere modus

Dit is Google Fit met een donkere modus

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Donker thema voor Google-apps

Volgende maand kunnen we een nieuwe Androidversie verwachten: Android 10 Q. Deze Androidversie krijgt een systeembreed donker thema die automatisch apps donker maakt als je dit thema inschakelt via de optie in de instellingen. Google is dus in versneld tempo zijn apps klaar aan het maken om dit te ondersteunen. Onlangs kregen Google Foto's en Google Agenda een donker thema en nu is Google Fit aan de beurt.

Screenshot van Google Fit

Als je het systeembrede donkere thema hebt ingesteld via de instellingen zal Google Fit na het installeren van de update (versie 2.16.22) meteen donker gekleurd zijn. De widgets op je homescreen kleuren netjes mee. Handmatige schakelen tussen een donkere en een lichte modus is in de (instellingen van de) app vooralsnog niet mogelijk. Je kan het thema op Android Pie-telefoons activeren als je de donkere modus aan hebt staan in de Ontwikkelaarsopties.

Screenshot van Google Fit

Google Fit

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft berekend dat je met 5 dagen in de week 30 minuten stevig wandelen de aanbevolen hoeveelheid beweging behaalt. Hiermee verminder je het risico op hartaandoeningen, verbeter je je nachtrust en vergroot je je algehele mentale welzijn. Het in 2018 vernieuwde Google Fit wil ervoor zorgen dat gebruikers de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie ter harte nemen en helpt ze deze doelen te behalen aan de hand van Beweegminuten en Hartpunten.

Op basis van de geregistreerde activiteiten en workouts, krijgt de gebruiker tips om de gestelde doelen aan te passen. Daarnaast is er een soort dagboek waar alle behaalde doelen en de voortgang worden bijgehouden, ook die van apps van derden.

Benieuwd welke apps van Google al een donkere modus hebben? We hebben ze in dit overzichtsartikel op een rij gezet.

Screenshot van Google Fit

Bedankt voor de tip, Nico!

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden

Google Fit biedt je een overzicht van hoeveel je beweegt. De dienst kan data van allerlei fitness-apps verzamelen en maakt het behalen van jouw gezondheidsdoelen een ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk