Google lanceert bestandsbeheer-app Files Go in de Play Store [nu beschikbaar]

Google lanceert bestandsbeheer-app Files Go in de Play Store [nu beschikbaar]

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Files Go

Files Go is een nieuwe app die Google hier in de sectie 'niet vrijgegeven' in de Play Store heeft gezet. De app verkeert nog in testfase en er worden helaas geen bètatester meer toegelaten.

De app bevat functies die bekend voor zullen komen voor sommige mensen. Huawei en Samsung hebben een aantal van deze functies namelijk ook aan hun schil toegevoegd. In het beginscherm is een onderdeel opslag en een onderdeel bestanden te zien in de navigatiebalk, waar je allerlei bestanden kunt opschonen om meer geheugen vrij te maken.

Opslag en Bestanden

Zo bevat het tabje 'Opslag' een cache-cleaner en kaarten met opslagtips. Hier kun je tevens foto's van bijvoorbeeld WhatsApp, grote bestanden of dubbele bestanden verwijderen. Verder kun je ongewenste bestanden in de prullenbak gooien, maar welke criteria hier worden gehanteerd is mij niet duidelijk. Ook krijg je hier meldingen over niet-gebruikte apps.

Het tabje 'Bestanden' is de bestandsbeheerder van de app. Hier kun je navigeren naar 'Downloads', 'Ontvangen bestanden', 'Afbeeldingen', en meer. Er is hier tevens een optie om bestanden te delen met anderen via Bluetooth. Om deze functie te gebruiken moeten zowel de ontvanger als de verzender deze app geïnstalleerd hebben.

De instellingen van de app laat je vooral notificaties beheren. Zo kun je inschakelen om een melding te krijgen als er te weinig opslagruimte op het toestel is, maar ook voor niet gebruikte apps, gedownloade bestanden en grote mediabestanden die veel ruimte innemen.

Android Go

Het lijkt er op dat deze app onderdeel is van Android Go. Dit is een speciale versie van Android die geoptimaliseerd is voor toestellen met weinig werkgeheugen. Deze speciale Androidversie is gebaseerd op drie onderdelen:

1. Android Go werkt beter op apparaten met minder dan 1GB aan werkgeheugen

2. Google brengt speciaal aangepaste, afgeslankte versies van zijn eigen apps uit

3. Android Go brengt meer informatie over datagebruik

De app Files Go zou dan in het tweede onderdeel passen. Het is dan wel geen afgeslankte versie van een bestaande app, de app zelf neemt maar 12MB in beslag. Google zelf heeft nog geen officiële reactie omtrent deze nieuwe app gegeven. Zodra we meer weten, passen we dit artikel aan.

Update 09-11: De app verkeert nog wel in bètafase, maar is nu voor iedereen beschikbaar. Via onderstaande knop kan de app gedownload worden.

Bedankt voor de tip, Robin!

Files by Google

Files by Google

Files by Google: je telefoon opschonen was in eerste instantie een bestandsbeheerder en opschoon-app speciaal voor Android Go-telefoons. Deze telefoons dra ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk