Tijdreizen met Google Earth, zo gaat het werken

Tijdreizen met Google Earth, zo gaat het werken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Op Google Earth terug in de tijd gaan door het bekijken van oude satellietbeelden? Dat is binnenkort mogelijk met een 'timelapse'-functie waar Google momenteel aan werkt.

Tijdreizen met Google Earth

Reizen was vroeg lang niet zo makkelijk als nu. We moesten het stellen zonder Google Maps, TomTom en Waze, maar er waren wel stadskaarten. Deze kaarten gecombineerd met de archiefbeelden van Google Earth maken een reis terug in de tijd mogelijk. Er zijn al geruime tijd twee websites die je hiervoor op je mobiel kunt raadplegen, maar nu komt er nog een optie en die werkt gewoon als app op je telefoon, Google Earth.

Gerelateerde artikelen

De functie in Google Earth geeft luchtfoto's weer die helemaal teruggaan tot de jaren dertig en veertig, althans in het geval van San Francisco. Er is ook een leuke 'timelapse'-functie die op basis van deze luchtfoto's laat zien hoe het gebied door de jaren heen is geëvolueerd en veranderd. Helaas zijn er niet voor alle plaatsen even mooie 'tijdreizen' mogelijk door het gebrek aan gedetailleerde satellietbeelden. In de video hieronder zie je hoe de functie momenteel werkt in Google Earth.

XDA heeft de optie in de code van de app ontdekt als experimentele functie. Helaas is er momenteel geen gemakkelijke manier waarop een normale gebruiker toegang kan krijgen tot deze functie. Als je het echt graag wilt uitproberen op je geroote telefoon, dan kun je via deze uitleg de experimentele functies aanzetten.

Het is niet bekend wanneer deze functie officieel naar de app komt. Ondertussen kan je hier al wel zien hoe een gletsjer in de afgelopen tijd kleiner is geworden en hier hoe het Brandenburg Airport in Berlijn gegroeid is. Meer coronaproof tijdreizen is mogelijk via deze twee websites.

Google Earth

Google Earth

Met Google Earth kun je via een virtuele wereldbol de gehele aarde en elke plekje dat daarop te vinden is ontdekken. Je kunt in- en uitzoomen op steden, natuurgebied ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk