Google Duplex voor Assistent kan nu zelf bioscoopkaartjes voor je kopen

Google Duplex voor Assistent kan nu zelf bioscoopkaartjes voor je kopen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Duplex-bioscoopkaartjes

Je kent vast Google Duplex nog, dat is de slimme dienst van Google die op de Google I/O-ontwikkelaarsconferentie vorig jaar werd getoond. Je kon toen een kappersafspraak of een restaurantreservering volledig door de Google Assistent laten maken. Assistent maakt daarbij zelf het telefoontje op basis van een tijdstip naar keuze, en het antwoordt op vragen dankzij kunstmatige intelligentie

Duplex krijgt nu een nieuwe, slimme functie: de bioscoopkaartjes kopen. Dat meldt onder meer 9To5Google. Google sloeg de handen in elkaar met bioscopen in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk, waar de functie nu wordt uitgerold. De nieuwe feature werkt vanuit de Assistent als je vraag om films in bioscopen in de buurt op te zoeken. In totaal werkt de dienst momenteel met 70 verschillende bioscopen.

Zo werkt het

Wie vervolgens een film aantikt en een datum en tijdstip kiest, krijgt de optie 'Koop tickets" te zien met een Assistent-logo ernaast, waarna je Assistent zelf het invullen van alle formulieren en de betaling voor zijn rekening neemt. Assistent gebruikt daarvoor de betaalmethode die via Google Pay aan je account is verbonden.

Het boeken van bioscoopkaartjes werkt op precies dezelfde manier als een recente demo die Google gaf op de I/O-conferentie, namelijk het huren van een auto. Je kon daarbij alle formulieren die nodig zijn voor het huren automatisch door Google laten invullen. Het bedrijft stelde dit jaar Google Duplex op het web voor, dat is een integratie van de technologie rechtstreeks in je Chrome-browser.

Kijk jij ernaar uit om Duplex ook voor het Nederlands te zien werken of neem je liever zelf de touwtjes in handen bij reserveringen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Wallet

Google Wallet

Google Pay is de betaaldienst van Google. Met de app kun je in winkels en online betalen door middel van je smartphone. Je kunt je betaalpassen en creditcards koppel ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk