'Google Duo krijgt web-app en groepsgesprekken'

'Google Duo krijgt web-app en groepsgesprekken'

Google Duo

Google strooit met nieuwe apps en diensten en vaak is de strategie daarachter niet altijd even duidelijk. Dat was ook zo met de lancering van Google Allo en Google Duo. Waarom Google Duo als je al jaren Google Hangouts tot je beschikking hebt? De laatste paar maanden zien we dat vooral Google Duo steeds meer op de voorgrond treedt.

Roadmap

Justin Umberti is hoofd-ontwikkelaar van onder andere Google Duo. In een tweet deelt hij een video waarin gesproken wordt over Google Duo op slimme schermen. Dat is geen nieuws meer omdat dat gisteren al door Google zelf en Lenovo bekend is gemaakt.

Justin kreeg nog een aantal vragen op zijn tweet over andere functies voor Google Duo. Een van de vragen was of Google Duo ook de beschikking zou krijgen over een web-app, Chrome-app, groepsgesprekken en een betere audiokwaliteit. Het antwoord daarop was een korte maar duidelijke 'Yes'.

Dit zegt natuurlijk niet alles want het is een persoonlijk kanaal van een van de medewerkers van Google. Naar mijn mening ligt het wel in de lijn der verwachtingen dat Google Duo deze functies zal gaan krijgen. Zeker gezien het feit dat Google Duo binnen Google Assistant als de (video)bel-dienst wordt gepositioneerd. Groepsgesprekken zouden zeker een onderdeel moeten worden van de app en ook het gebruik binnen Chrome OS zou wenselijk zijn gezien de populariteit van de Chromebooks. Wil Google Duo het FaceTime van Android worden dan zal het op elk toestel en door iedereen gebruikt moeten kunnen worden.

Beschikbaarheid

Zonder dat er datums in de tweet genoemd worden kunnen we zeggen dat Google Duo voor de slimme schermen voor de zomer beschikbaar zal zijn aangezien dan ook de Lenovo Smart Display in de verkoop gaat. Wat betreft de andere functies is het afwachten op wat er gaat komen.

Bron: PhoneArena

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit
De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties