Google Duo ondersteunt nu videogesprekken met 12 personen

Google Duo ondersteunt nu videogesprekken met 12 personen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Duo videogesprek 

Tijdens de coronacrisis wordt er ontzettend veel gebruik gemaakt van apps en tools waarmee je videogesprekken kunt voeren met collega's, vrienden en familie. Google Duo is zo'n app maar deze liep op het gebied van het aantal deelnemers nog wat achter. Bij de lancering konden er 4 deelnemers aan een videochat worden en later werden dat er 8.

Screenshot van Google Duo

Nu er vanwege de coronacrisis veel van dit soort apps gebruikt gemaakt wordt om contact te onderhouden met familie en vrienden, hoogt Google het aantal deelnemers voor een videochat in Duo op naar 12 en dat er in dat dat aantal in de toekomst verder opgehoogd wordt. Dat meldt Google Senior Director of Product Sanaz Ahari op Twitter. Google voerde voor een soortgelijke (tijdelijke) aanpassing voor Hangouts Meet door en verlaagde de streamingkwaliteit van YouTube in de toegenomen druk op de netwerken te verminderen. Al deze maatregelen moeten er volgens Google voor zorgen dat mensen makkelijker toegang hebben tot Google-diensten tijdens de quarantaine, het thuiswerken en ga zo maar door.

Videogesprek met 8 personen voeren

Wil je de nieuwe functie ook eens proberen? Dat kan direct want de functie is al beschikbaar in Duo.

- Veeg het menu onderin omhoog

- Tik op 'Groep maken'

- Selecteer de 11 deelnemers

- Tik op 'Gereed'

- Geef de Groep een naam

- Tik op 'Starten' om het videogesprek te starten

Gebruik jij Google Duo om te videochatten of juist een andere app? Laat het ons weten in de reacties.

Screenshot van Google Duo

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk