Google Duo: videobellen in grote groepen van 32 mensen beschikbaar

Google Duo: videobellen in grote groepen van 32 mensen beschikbaar

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Update 30 juni: De mogelijkheid om met in totaal 32 deelnemers te videobellen in Google Duo wordt momenteel uitgerold in Nederland en België. We hebben dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Google Duo

Wereldwijd zorgt de coronapandemie ervoor dat families en vrienden elkaar niet kunnen zien zoals ze gewend zijn. In Nederland keert alles stilaan terug naar het normale, maar wereldwijd piekt het aantal besmettingen als nooit tevoren. Google zet nog meer in op videobellen en vergroot de limiet voor het aantal deelnemers in videogesprekken via Duo. De eerdere limiet wordt nu vergroot tot 32 mensen in de Android-app, dat maakt Google bekend op Twitter.

tweet van de functie

Tik op de tweet om de video af te spelen

Google verhoogde in maart al de limiet van 8 deelnemers tot 12. Vervolgens zorgde Google ervoor dat je ook met een e-mailadres kan registreren voor de dienst als je gebruikmaakt van een tablet. Zo kan de videobeldienst ook werken voor kinderen en oudere mensen die anders werden uitgesloten. Google rolde ook een familiemodus uit die een eenvoudige en leuke interface voor kinderen mogelijk maakt waarin ze niet per ongeluk een gesprek kunnen beëindigen door op een verkeerd knopje te drukken.

Er deden al langer geruchten de ronde dat Google het maximaal aantal deelnemers voor Duo nog verder wilde optrekken tot 32 deelnemers, en vorige week rolde Google de functie uit naar de webversie van Duo. Google is ook niet de enige die inzet op grotere groepen voor videobellen, want Facebook introduceerde zijn nieuwe Messenger Rooms-dienst die 50 deelnemers ondersteunt. Facebook integreerde de dienst vervolgens in Instragram en WhatsApp.

Beschikbaarheid

Hier op de redactie kunnen we al videobellen met in totaal 32 personen. Dat duidt erop dat Google de nieuwe functie breder beschikbaar maakt. Kan jij al met 31 andere mensen bellen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk