Google Duo laat je nu meer contacten toevoegen tijdens groepsgesprek

Google Duo laat je nu meer contacten toevoegen tijdens groepsgesprek

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Duo

Met de uitbraak van het coronavirus werd thuiswerken in geen tijd de norm voor een heleboel mensen, en ook onze sociale contacten gebeuren nu veel meer vanop afstand aan de hand van videogesprekken. In geen tijd heeft Google dus verbeteringen aangebracht voor zijn Meet- en Duo-apps voor videovergaderingen en videobellen. Een van de belangrijke nieuwigheden was de limiet voor videogesprekken die werd opgetrokken tot 12 deelnemers en daarna tot 32 mensen.

Toch merk je dat de verbeteringen voor videobellen in allerijl zijn toegevoegd, en dat zie je aan het feit dat heel eenvoudige comfortfuncties ontbreken. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om tijdens een gesprek nog meer personen toe te voegen, Dat is nu precies de nieuwigheid die Google aanbrengt in versie 105 van zijn Duo-app, aldus Android Police.

Beeld: Android Police

Zo werkt het

Tijdens een groepsgesprek tik je op het menu met de drie puntjes om het overlay-menu te laten verschijnen. Met de knop toevoegen kan je dan mensen selecteren om aan het gesprek toe te voegen. Dit werkt wel opmerkelijk genoeg wel alleen als je dus al in een groepsgesprek zit. Het is dus niet mogelijk om bijvoorbeeld tijdens een één-op-één-gesprek met je mama die gekke tante Katrien toe te voegen. Daarvoor moet je eerst het gesprek verlaten om in één klap een groepsgesprek te beginnen. De nieuwe versie van Duo is nu beschikbaar in de Google Play Store.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Duo? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk