'Google Duo krijgt tekenmodus voor in videogesprekken'

'Google Duo krijgt tekenmodus voor in videogesprekken'

TekenmodusGoogle Duo

Google Duo zou binnenkort weleens grote veranderingen kunnen ondergaan. Duo is Googles app waarmee je op een toegankelijke en kwalitatieve manier videogesprekken kan voeren en in tegenstelling tot de berichtendienst Allo die ondertussen ten dode werd opgeschreven, draait de videobel-app wel vlot.

Android Police nam een kijkje in de code van Duo en ontdekte verrassend een nieuwe tekenmodus. De functionaliteit werd nog niet geactiveerd in de laatste versie van de app, versie 47, maar we krijgen hem mogelijk wel te zien in de toekomst. In de code werd de mogelijkheid gevonden om op het scherm te tekenen in Duo of tekst te typen en te laten verschijnen. Er zijn verschillende schrijf-tools zoals een markeerstift een gewone stift en een pen samen met bijhorende icoontjes.

Icoontjes van de schrijf-tool voor Duo

Opvallend is dat de functionaliteit momenteel alleen gemaakt is voor videoboodschappen die je kan verzenden naar je contacten. Sinds maart van vorig jaar kan je met Duo ook opnames naar je contacten sturen die dienst doen als een soort van voicemail. maar we zien geen reden waarom de functie ook niet bij gewone videogesprekken kan dienst doen in de toekomst.

Icoontjes van de schrijf-tool voor Duo

Lettergroottes en lettertypes

Naast de verschillende schrijf-tools die verstopt zitten in Duo kan je dus ook tekst typen en momenteel zijn er 8 verschillende tekstgroottes waaruit je kan kiezen. Wel is er voorlopig maar één lettertype zichtbaar in Duo, namelijk Sans Serif, maar als de functionaliteit in de toekomst ook echt geactiveerd wordt, kunnen we mogelijk wel meer lettertypes verwachten.

Al is er momenteel nog geen zekerheid dat de functie ooit te zien zal zijn in Duo, want in het verleden werd er in de app wel vaker functies aangetroffen die daarna door de ontwikkelaars weer werden verwijderd. Wat we wel binnenkort voor nieuws mogen verwachten, zijn de groepsgesprekken, want vorige maand zijn er nog screenshots opgedoken waarin die functie te zien was.

Screenshot van Google Duo groepsgesprekken

De screenshots voor videogesprekken in Duo

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit
De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties