Google Duo heeft nu tekenmodus en een nieuwe gebruikersinterface

Google Duo heeft nu tekenmodus en een nieuwe gebruikersinterface

Google Duo

Google Duo, Googles app waarmee je gemakkelijk video- en audiogesprekken voert, heeft een nieuwe update doorgevoerd waarmee de langverwachte tekenmodus zijn opwachting maakt samen met een nieuwe gebruiksinterface.

Het gaat om een zogenaamde 'server side-update', dat wil zeggen dat de update niet in een volledig pakket via de Play Store wordt aangeboden, maar dat een beperkte groep gebruikers er rechtstreeks mee aan de slag kan en een andere groep (nog) niet. Google gebruikt die methode om de nieuwe interface uit te testen, mogelijk in verschillende vormen, om zo gegevens te verzamelen over wat het beste werkt.

Screenshot van de nieuwe interface van Duo

Nieuwe interface

De app heeft een nieuwe gebruikersinterface, maar die is nog niet voor iedereen toegankelijk. Voordien had je op de contactenpagina twee aparte tabbladen voor audio- en videogesprekken. Nu heb je enkel de lijst met contacten. Als je een contact aantikt kom je op een nieuw overzichtsscherm zoals in bovenstaande screenshot, en van daar kan je kiezen voor een Audiogesprek, Videogesprek of een Bericht. Als je voor een 'Bericht' kiest, kan je met een tabblad wisselen tussen een video- of spraakopname.

Bij sommige van onze telefoons was de interface al te zien, maar Dim had een variant van de interface die voor problemen zorgde. De indeling met twee tabbladen was wel verdwenen, maar als hij een contact aantikt, kreeg hij geen overzicht te zien met keuzeopties en begon onmiddellijk een videogesprek. Alleen als hij de naam van een contact lang ingedrukt hield, was er de mogelijkheid om een audiogesprek te starten, een opname te maken of het nummer te blokkeren. Het lang ingedrukt houden werkt voor alle gebruikers.

Tekenmodus

Als je een opname in Duo start, maak je meteen kennis met de nieuwe tekenmodus die doet denken aan Snapchat en Facebook Messenger. Je kan tekenen op het scherm in verschillende kleuren en je kan kiezen uit drie verschillende stiften waaronder een dikke markeerstift. Daarnaast kan je ook tekst intypen, maar hierbij zijn de mogelijkheden vrij beperkt. Je hebt geen verschillende soorten lettertypes of tekstkaders. Je kan alleen de kleur veranderen en de grootte door in- en uit te zoomen met duim en wijsvinger.

Het is nog niet duidelijk wanneer alle gebruikers met de nieuwe Duo-functionaliteiten aan de slag kunnen. Gebruikers die net als Dim de nieuwe interface te zien krijgen, maar dan zonder het overzichtsscherm, kunnen een contact lang ingedrukt houden om andere opties te gebruiken dan alleen videobellen. Verwacht wordt dat Duo ook een groepsgespreksfunctie krijgt binnenkort, maar die update laat voorlopig nog op zich wachten.

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit
De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties