Google Duo ondersteunt scherm delen tijdens het videobellen

Google Duo ondersteunt scherm delen tijdens het videobellen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Duo

Google stopt de laatste maanden veel middelen in het verbeteren van zijn Duo- en Meet-diensten voor videogesprekken en vergaderingen in grote groepen. Een belangrijke reden daarvoor is de corona-pandemie die veel mensen dwingt om vanop afstand contact te houden met collega's en vrienden. Google moet dus slimme oplossingen bedenken die contact houden makkelijker maakt, en het maximaal aantal deelnemers in Duo werd bijvoorbeeld al uitgebreid tot 32.

Google heeft op Twitter nu een nieuwe functie aangekondigd, namelijk de mogelijkheid om je scherm te delen. Het gaat in feite om een herintroductie van een functionaliteit, want het was twee jaar geleden al even mogelijk om je scherm te delen in de app. De bedoeling is dat je tijdens een gesprek bijvoorbeeld foto's of een video kan tonen aan je vrienden. Anderzijds kan het ook werken voor praktische redenen zoals een document dat je samen wil lezen.

Beeld van de functie

Tik op de tweet om hem te openen en de demovideo te bekijken

Beschikbaarheid

Voorlopig zijn er nog een paar onduidelijkheden over de functie. We zien nog niet in de korte demovideo op Twitter hoe de gebruikersinterface er zal uitzien. We weten enkel dat je eigen videofeed in het klein in beeld blijft terwijl je naar de presentatie van de ander kijkt. Daarnaast is het nog onduidelijk of de feature zal deel uitmaken van een Duo-update of alternatief in de huidige versie wordt geactiveerd. op dit moment is het scherm delen nog niet actief, maar we verwachten dat het de komende dagen tot weken gaat werken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Duo? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk