Google Duo ondertiteling nu uitgerold voor video- en spraakberichten

Google Duo ondertiteling nu uitgerold voor video- en spraakberichten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Duo-ondertiteling

Duo is Googles videobeldienst die eerder bedoeld is voor gesprekken met één persoon of in kleinere groepen, in tegenstelling tot Google Meet dat dient voor vergaderingen in grote groepen. Je kan nu in Duo videobellen met 32 deelnemers. Google heeft nu op Twitter een andere nieuwigheid voor Duo aangekondigd, namelijk de mogelijkheid om ondertiteling te lezen bij spraak- of videoberichten.

Duo laat je namelijk niet alleen videobellen, maar je kan ook een video- of spraakbericht opnemen en naar een van je contacten verzenden. Dat is handig, tenzij je zo'n bericht opent in een luidruchtige omgeving, bijvoorbeeld met druk verkeer op de achtergrond. Daar zou de ondertiteling dan moeten te hulp schieten, want op die manier kan je zo'n bericht wel meteen beluisteren.

Beeld van de functie

Je kan de functie activeren in 'Instellingen' > 'Instellingen voor berichten', maar op dit moment is de mogelijkheid nog niet zichtbaar op onze telefoons. Het is ook nog niet duidelijk of de functie wel onmiddellijk zal werken in het Nederlands. Mogelijk zullen we bij ons nog meer geduld mogen hebben alvorens we de feature voor Duo mogen verwachten.

Duo en Meet

Recent lekte ook dat Google zijn videobeldienst in de komende twee jaar wil afbouwen. Google zou functies van Duo willen overbrengen naar Meet om dan met die laatste dienst verder te gaan. Wat denk jij van dat gerucht? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Duo? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk