Google Duo krijgt notificatiekanalen voor Android O en gebruik-suggesties

Google Duo krijgt notificatiekanalen voor Android O en gebruik-suggesties

Google Duo

Alhoewel de meeste aandacht vorige week uitging naar de zuster-app Google Allo vanwege de release van een webversie, wordt Google Duo niet in de steek gelaten. Google Duo ontvangt vanaf nu een update naar versie 16.0.1, met daarin enkele wijzigingen die voornamelijk betrekkingen hebben op notificaties. Ook is er een kleine wijziging betreffende het wisselen tussen audio en video. Het is sinds april 2017 mogelijk om audiogesprekken in Duo te voeren.

De eerste wijziging in deze update van Google Duo zien we terug in de instellingen, tussen Nieuw in Duo en Geblokkeerde nummers.

Hier is een optie toegevoegd genaamd 'Speciale evenementen en onderwerpen' toegevoegd. En dat houdt in? De omschrijving helpt ons al iets verder op weg, door te noemen dat je 'suggesties ontvangt over wanneer je Duo kunt gebruiken.' Het is niet duidelijk wanneer je een melding krijgt met een suggestie om Google Duo te gebruiken, maar de optie zit er nu wel. Mochten de meldingen vervelend worden, dan kan je ze in ieder geval uitschakelen.

De tweede verandering is zichtbaar als je Android 8.0 O gebruikt. Er is namelijk ondersteuning voor notificatiekanalen toegevoegd. Dit is een nieuwe feature in Android O, en zorgt ervoor dat je per soort melding kan instellen hoe deze wordt doorgegeven. In Google Duo kan je bepalen hoe je notificaties ontvangt als je wordt gebeld, als er een update van contacten beschikbaar is, als er een nieuwe feature in Duo is gekomen, en voor de hierboven genoemde speciale evenementen en onderwerpen.

Ten slotte is er een kleine wijziging in de interface doorgevoerd. De toggle waarmee je kunt wisselen tussen audio en video is nu bovenin het scherm verplaatst, en blijft hier permanent staan. Ook wordt er een andere versie getest, waarin de toggle in de onderste balk zit verweven. Het lijkt erop dat niet iedereen deze wijzigingen ziet, maar dat Google de nieuwe interfaces eerst test voordat het naar meer mensen wordt uitgerold.

Google Duo update downloaden

Met de knop hieronder kan je checken of de update van Google Duo voor jou klaarstaat. De update wordt in fases via de Play Store uitgerold, dus het kan een tijdje duren voordat hij te downloaden is.

Bron: Android Police

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit
De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer