Google Duo laat je nu bellen met je Google Home-smart speaker

Google Duo laat je nu bellen met je Google Home-smart speaker

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Duo

Er zijn de laatste tijd veel veranderingen in aantocht voor de videobel-app Google Duo. Onlangs kreeg de dienst een webversie waardoor je via je computer via Duo een video- of audiogesprek kan voeren. Daarnaast kan je nu favorieten selecteren en is er ook een tekenmodus en groepsgesprekken in aantocht.

Nu lijkt het erop dat we getrakteerd worden op een andere leuke functionaliteit, de mogelijkheid om met je Google Home-speaker een audiogesprek te voeren. De functie werd voor het eerst ontdekt door een gebruiker die net een nieuwe Home Mini wilde installeren. Hij kreeg tijdens het installatieproces in de Home-app plots een scherm te zien dat sprak over Duo-audiogesprekken met zijn Google Home Mini.

beelden van audiogesprekken via Duo naar Google Home

Zo werkt het

Vervolgens probeerde hij via Google Assistent om zijn Google Home Mini te bellen en het werkte. Op Twitter stelde hij dat het volgende Engelstalige Assistent-commando gebruikt kon worden: "Duo audio call Speaker X". Vervolgens krijgt je Home-speaker een audio-oproep en met een korte aanraking op de Home- speaker kan je een gesprek accepteren en door lang aan te raken, weiger je het. Door op onderstaande tweet te tikken krijg je het te zien.

beelden van audiogesprekken via Duo naar Google Home

We zijn zelf met de functie aan de slag gegaan, maar we kregen het zowel in de taal English (US) als in het Nederlands nog niet werkend. We kregen hoogstens een linkje naar de Google Home-app te zien of een echt telefoongesprek naar een Turks telefoonnummer.

De functionaliteit is nog niet naar alle gebruikers uitgerold, maar mogelijk komt daar in de toekomst verandering in. Het is opmerkelijk dat Google zijn gebruikers slechts op de hoogte brengt bij het installatieproces van hun smart speaker, omdat het nergens anders te zien is. Wij kijken alvast erg uit naar gesprekjes via onze smart speaker, jij ook?

beelden van audiogesprekken via Duo naar Google Home

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk