Eerste beelden van groepsgesprekken en 'low light'-modus in Google Duo

Eerste beelden van groepsgesprekken en 'low light'-modus in Google Duo

Google Duo groepsgesprekken

Google Duo is een fijne app om familie, vrienden en andere gebruikers van de Duo-app te bellen via je smartphone of Chromebook. Er ontbreken nog wel wat dingen aan de Duo, zoals het voeren van een groepsgesprek. Concurrenten WhatsApp en Apple's FaceTime ondersteunen groepsgesprekken tot respectievelijk 4 en 32 gebruikers. Het team achter Google Duo werkt nu ook aan deze mogelijkheid met 7 mensen. De eerste screenshots ervan zijn nu opgedoken via Android Police.

Allereerst maak je een groepsgesprek met de gewenste deelnemers aan en vervolgens kun je het groepsgesprek starten. Er kunnen meerdere groepen aangemaakt worden die in je lijst met contactpersonen verschijnen. Tijdens een gesprek iemand toevoegen lijkt vooralsnog niet mogelijk.

Screenshot van Google Duo groepsgesprekken

Google Duo 'low light'

Nog een nieuwe functie die voor Google in het vat zit, is een zogenaamde 'low light'-functie. Deze functie zal waarschijnlijk de video aanpassen als de verlichting in de kamer waar je je bevindt niet zo best is. Hoe dat precies werkt, is helaas nog niet duidelijk. Het is ook niet zeker of en wanneer deze functies worden uitgerold. We zullen het zeker voor jullie in de gaten houden!

Screenshot van Google Duo low light

Google Duo

Google Duo is in 2016 samen met de chatapp Allo aangekondigd. Aan Google Allo is inmiddels een einde gekomen maar Duo is springlevend. Deze app maakt het mogelijk om eenvoudige video- en audiogesprekken in hoge audio- en videokwaliteit te voeren zonder dat het teveel vergt van minder goede internetverbindingen. De kwaliteit van het gesprek verandert namelijk automatisch op basis van de verbinding.

Duo heeft ook een 'Klop klop-functie'. Wanneer je via Duo iemand belt die jou heeft ingesteld als contact, kan die persoon een live video van jou bekijken terwijl de telefoon overgaat. Je kunt degene die je belt pas zien nadat hij heeft opgenomen. Google Duo kan op meerdere apparaten tegelijk gebruikt worden en je kan zelfs mensen bellen die de app niet op hun Androidtelefoon geïnstalleerd hebben.

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit
De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer