Google Duo krijgt nu groepsgesprekken in een select aantal landen

Google Duo krijgt nu groepsgesprekken in een select aantal landen

Google Duo groepsgesprekken

Google werkt al een tijdlang aan de mogelijkheid om groepsgesprekken te voeren met Duo, want de functionaliteit dook begin dit jaar al eens op in screenshots en later werd het nieuws bevestigd door Justin Uberti, de hoofdontwikkelaar van de app.

Het lijkt er nu op dat het ontwikkelen van de functie veel verder gevorderd is, want Google wil ze nu uittesten in een aantal regio's, te beginnen met Indonesië. Daar wordt de videochatdienst geadverteerd als een handige manier om contact te houden met je familie tijdens de Ramadan. Uberti bevestigt de verspreiding van het groepsbellen op Twitter.

Screenshots van de advertenties van Duo groepsgesprekken

Zo werkt het

Gebruikers die de nieuwe functie gekregen hebben, zien onder de zoekbalk van hun app de mogelijkheid om een groep te creëren. Bestaande groepen kan je in een lijst bekijken en je kan op die manier gesprekken bewaren met zelfgekozen namen. Als je een nieuw gesprek wil beginnen kan je tot maximaal drie gebruikers toevoegen en vervolgens verschijnen de andere groepsleden in een gesplitst scherm.

Screenshots van de advertenties van Duo groepsgesprekken

Verwacht wordt dat het uiteindelijk mogelijk zal zijn om met maximaal acht gebruikers tegelijk een gesprek te voeren via Duo, omdat dat al zichtbaar was in de lekken eind vorig jaar. Vermoedelijk bekijkt Google deze beperkte uitrol in de eerste plaats als een groter testpubliek alvorens de functie later voor alle Duo-gebruikers beschikbaar wordt. Het lijkt erop dat Google de feature eerst nog naar andere landen uitrolt. Eerder kwam Google al met een gloednieuwe tekenmodus in Duo samen met een vernieuwing van de interface.

Screenshots van de advertenties van Duo groepsgesprekken

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit
De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties