‘Google is van plan om Meet en Duo samen te voegen’

‘Google is van plan om Meet en Duo samen te voegen’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google-kerkhof

Applicaties kunnen niet voor altijd bestaan, maar Google neemt die zin wel erg letterlijk. Soms wordt een dienst gelanceerd en kort daaropvolgend weer afgesloten. Meestal wordt opgevoerd dat er veel te weinig gebruik wordt gemaakt van de app – zoals het geval was met het in 2016 gelanceerde Allo. Iets meer dan twee jaar later werd de dienst afgesloten en was het de bedoeling dat gesprekken via Hangouts gevoerd zouden worden. Op korte termijn lijkt ‘het noodlot’ toe te slaan voor Google Duo.

Beelden van de nieuwe functies

Google voegde eerder nog nieuwe filters toe aan zijn Duo-app

Het noodlot zou zijn aangezwengeld door de wijziging van leiderschap; Javier Soltero staat sinds mei aan het roer van Google Duo en Google Meet – twee videodiensten met verschillende doelgroepen. Desondanks ziet de zoekgigant geen toekomst in het voortbestaan van twee losse diensten, zo blijkt uit informatie die 9to5Google wist te vergaren. Intern zou gewerkt worden aan ‘Project Duet’, wat is ontstaan uit een samenvoeging van (Du)o en Me(et). Het Duo-team zou zijn verrast door het besluit van Soltero om de diensten samen te voegen.

Succesvolle dienst

Nu zou je misschien denken: was Duo dan geen succesvolle videodienst? In tegendeel zelfs, zo blijkt uit de gebruikerscijfers. In april had Duo wekelijks zo’n 10 miljoen nieuwe gebruikers, verwerkte Duo 8 keer zoveel groepsgesprekken en vertienvoudigde het aantal ‘gespreksminuten’ voor de dienst. Er lijkt echter geen ruimte te zijn voor een dienst die minder presteert dan Meet; de zakelijke dienst wist in dezelfde periode wekelijks 21 miljoen nieuwe gebruikers aan te trekken. Op dagelijkse basis had het zo’n 100 miljoen participanten in zijn videogesprekken, goed voor meer dan 3 miljard belminuten in april.

Google Meet in Gmail

Google wil Meet op de voorgrond krijgen, door de app in Gmail te integreren

Gelukkig lijkt Duo nog niet van de radar te zijn verdwenen: de overgang van Duo naar Meet zou zo’n twee jaar duren, aldus de bronnen van 9to5Google. In de tussentijd werken de teams van Meet en Duo aan het overzetten van Duo-functies naar Meet. Zo zal onder andere end-to-end encryptie aan Meet worden toegevoegd en krijgen gebruikers de mogelijkheid anderen te contacteren middels een telefoonnummer. Het is onbekend of beperkingen die momenteel in Meet aanwezig zijn voor ‘gratis’ gebruikers, zoals de maximale videoduur van één uur, na de samenvoeging wordt verwijderd.

Gmail-integratie

Googles integratie van Meet in Gmail maakte recentelijk al duidelijk dat de zoekgigant zich focust op Meet. Via de mailapplicatie is het tegenwoordig mogelijk om een Meet-vergadering te starten. Vind je de nieuwe balk niet mooi (of gerust: lelijk)? Zo schakel je de balk weer uit.

Mocht je momenteel gebruikmaken van Duo, dan is er voorlopig nog niks aan de hand. Voorlopig zal er achter de schermen nog gewerkt worden aan de videoapplicatie, onder andere met nieuwe filters. Eerder introduceerde Google de mogelijkheid om met maximaal 32 personen een videogesprek aan te gaan via Duo, evenals nieuwe filters voor videogesprekken en een ‘Family-mode’ om op afstand met de familie samen te komen.

Promotie e-mail Google Duo

Via promotiemails kwam naar buiten dat Duo videogesprekken voor 32 personen zou ondersteunen

Maak jij gebruik van de Google Duo-applicatie? Wat vind jij van Googles keuze om Duo op termijn te laten vervallen voor zijn Meet-dienst? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk