Google Duo heeft nu Family mode met filters en bellen via e-mail

Google Duo heeft nu Family mode met filters en bellen via e-mail

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Duo Family mode

We zien de laatste weken dat de vernieuwingen voor Google Duo in een stroomversnelling gaan. De videobeldienst laat je nu bellen met maximaal 12 mensen en die capaciteit wordt binnenkort mogelijk uitgebreid naar 32 mensen. De dienst gaat ook groepsgesprekken in Chrome ondersteunen en Google kondigde een familiemodus aan.

De Family-modus is nu beschikbaar met versie 87 van de app die wordt uitgerold in de Play Store. Als je in een gesprek zit kan je in de interface kiezen voor het menu met de drie puntjes om 'Family mode' te activeren. Je ziet dan in een klap een meer cartooneske stijl verschijnen en je kan onderaan kiezen uit een reeks filters die je kan activeren. Verder is er nog 'Doodle' waarmee je tekeningen kan maken op het scherm. Google maakte de modus op maat van kinderen, want je kan veel minder snel het gesprek per ongeluk beëindigen.

E-mail-contacten

Naast de Family mode kan je nu ook in Duo contacten bereiken op basis van alleen hun e-mailadres. Het is nog steeds verplicht om Duo te activeren met je telefoonnummer, maar je hoeft niet langer het telefoonnummer van een van je contacten te hebben om een gesprek te starten. Je kan dus een grotere groep mensen bereiken via de dienst. Het probleem is dat Duo wel door de nieuwe e-mail-contacten dubbele contacten creëert bij personen van wie je ook het telefoonnummer hebt, en hopelijk wordt dat probleem in een toekomstige update verholpen.

Beelden van de nieuwe functies

Als je niet wil dat mensen je bereiken wanneer ze en je e-mailadres hebben, kan je de optie ook uitschakelen. Daarvoor druk je vanuit het starscherm van Duo op het menu met de drie puntjes en dan op 'Instellingen' en 'Account'. Je ziet dan de optie 'Bereikbaar via e-mailadres' en die kan je uitschakelen.

De nieuwe functies zijn beschikbaar in versie 87 van Duo, maar de nieuwigheid wordt via aparte appbundels voor die versie geactiveerd. Ze was dus nog niet op al onze toestellen zichtbaar, en als dat ook voor jou het geval is moet je nog even geduld hebben.

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk