Google Duo 5.0 brengt 'sterk verbeterde videokwaliteit'

Google Duo 5.0 brengt 'sterk verbeterde videokwaliteit'

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Nu al Google Duo 5.0?

Nu vraag je je misschien af: nu al Google Duo 5.0? Zo oud is deze app toch helemaal niet? Dat klopt, Duo werd samen met Allo aangekondigd tijdens Google I/O 2016 en dat evenement vond afgelopen mei plaats. Daarna duurde het nog even voordat Duo daadwerkelijk beschikbaar kwam: dat gebeurde half augustus.

In de wereld van software-ontwikkeling is het de gewoonte dat het versienummer voor de 'komma' bij grote updates van apps omhoog gaat. Een update van 4.1 naar 5.0 zou bijvoorbeeld normaal gesproken een grote update betekenen. Een update van 4.1.1 zou bijvoorbeeld alleen foutoplossingen kunnen betekenen en een update van 4.1 naar 4.2 zou dan weer relatief een iets grotere update zijn. Google neemt echter een andere aanpak, die we het eerst zagen bij Google Chrome, dat inmiddels op versie 55 zit. Elke zes weken wordt een nieuwe 'stabiele' versie van Chrome uitgebracht, waarbij het versienummer (voor de komma) verhoogd wordt. Deze aanpak met betrekking tot versienummers wordt nu ook andere Google-apps als Allo en Duo gebruikt.

Wat is er nieuw in Duo 5.0?

Google-medewerker Justin Uberti is verantwoordelijk voor Duo en Allo en geeft op Twitter aan dat de videokwaliteit bij Duo 5.0 sterk verbeterd is. Volgens Uberti is Google al een tijdje aan het testen met een groep gebruikers en zijn de vernieuwingen op het gebied van videokwaliteit in Duo 5.0 voor alle gebruikers beschikbaar. Hij deelde de onderstaande grafiek, waarin op de verticale as de kwaliteit (volgens gebruikers) en op horizontale as de tijd zien is. Doordat de grafiek geen labels gebruikt, kan het verschil in kwaliteit overigens relatief klein zijn.

Het is in Duo 5.0 ook eenvoudiger geworden om je voor het eerst aan te melden en daarmee wil Google potentiële gebruikers aantrekken die misschien anders tijdens het aanmelden zouden zijn afgehaakt. Daarnaast is er een probleem opgelost waarbij geen geluid te horen was bij het bellen via Duo.

Google Duo 5.0 downloaden

Google is begonnen met het uitrollen van de update naar versie 5.0 van Duo en dat gebeurt zoals we gewend zijn van Google in fasen. Dat houdt in dat de update mogelijk nog niet direct

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk