Google Drive leegt prullenbak nu automatisch na 30 dagen

Google Drive leegt prullenbak nu automatisch na 30 dagen

Google Drive zet de prullenbak zelf aan de weg

De verwijderde bestanden in de Google Drive-prullenbak blijven daar tot in eeuwigheid staan, totdat je ze verwijderd. Deze verwijderde bestanden nemen nog altijd opslagruimte in en zou uiteindelijk kunnen resulteren in het moeten kopen van meer opslagruimte via Google One. Om de ongebreidelde groei van de prullenbak tegen te gaan, komt Google nu met een nieuwe functie voor Google Drive. Verwijderde bestanden worden na 30 dagen automatisch uit de prullenbak verwijderd. De nieuwe functie zal vanaf 13 oktober ingaan.

Volgens Google komt dit overeen met Gmail en andere Google-diensten. Het bedrijf wil zo "ervoor zorgen dat het gedrag consistent is voor gebruikers in alle G Suite-producten." Het is ook bedoeld om aan de verwachtingen van de gebruiker voor het 'verwijderen' van een bestand te voldoen. Daarnaast is er voldoende tijd om van gedachten te veranderen en een bestand weer terug te halen.

Google Drive prullenbak

Beschikbaarheid

Vanaf vandaag zal Google Drive een melding geven die alle gebruikers op de hoogte brengt van deze wijziging. De melding zal vanaf 29 september ook te zien zijn in Documenten, Spreadsheets, Presentaties, et cetera.

Google Drive kreeg onlangs ook een handige manier waarmee je erg snel een nieuw bestand kan aanmaken. Daarnaast is Drive ook onderdeel van onze zeven tips die studenten helpt om productiever te werken en onze zeven tips voor slimmer thuiswerken. Ben jij blij met de nieuwe functie voor de Google Drive-prullenbak? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Spreadsheets
Met Google Spreadsheets kun je overal spreadsheets maken, bewerken en er samen met anderen aan werken. Helemaal gratis. Met Google Spreadsheets springen je gegev ..

Meer info

Google Documenten
Met Google Documenten kun je overal gratis documenten maken, bewerken en er samen met anderen aan werken. Je kunt overal documenten openen, maken en bewerken met ..

Meer info

Google Drive
In Google Drive kun je bestanden vinden die je in de Google-cloud hebt staan. Met de app kun je deze content beheren en inzien.  Met Drive kun je op je vana ..

Meer info

Lees meer over:
Productiviteit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer