Google deelt geheimen Nederlandse Maps-gebruikers, we houden van kebab

Google deelt geheimen Nederlandse Maps-gebruikers, we houden van kebab

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google leert de Nederlandse gebruikers meer over zichzelf door cijfers en informatie te delen over het gebruik van Maps in ons land. ‘Kebab’, ‘ontbijt’ en ‘ramen’ zijn de meest gebruikte zoektermen dit jaar.

Google Maps in Nederland

De Nederlander wil weten waar er ergens een kebabzaak in de buurt is, dat is een van de inzichten die we lezen in een persbericht van Google over het gebruik van Maps in Nederland. Verder zochten we met zijn allen 70 procent meer naar ‘ontbijt’ en ‘ramen’ sluit de top 3 van populairste zoektermen af.

Het is ook niet alleen ontbijt waar de Nederlander interesse in heeft, want 111.000 Nederlandse restaurants delen nu hun informatie over afhalen en bezorgen in de app. Dergelijke informatie is ook erg handig in tijden van corona wanneer afhaalmaaltijden erg belangrijke zijn geworden voor horecazaken. Toch zijn ook restaurantreserveringen vanuit Maps met 211 procent gestegen in 2020.

Google deelt geheimen Nederlandse Maps-gebruikers, we houden van kebab

Rustig winkelen

Google heeft niet alleen cijfers over onze zoektermen en restaurants in Nederland, maar het bedrijf komt ook met nuttige informatie over wie de kruidenierswinkel geregeld bezoekt. Om 10:00 uur is het op weekdagen het rustigst en je gaat beter niet op zaterdagen om 15:00 uur. Wie graag drukte vermijdt gaat ook beter niet naar het park tussen 13:00 en 15:00, want dat is eveneens het drukste moment van de week.

Gerelateerde artikelen

Google benadrukt ten slotte dat het samenwerkt met de autoriteiten om informatie over het coronavirus in Maps te tonen. Google toont een kaart waarop je de besmettingen per regio in Nederland kan opvolgen. Recent bracht Google overigens ook in Google Nieuws een nog uitgebreidere sectie met info omtrent het coronavirus. Wat is jouw meest gebruikte zoekterm in Maps en wat eet jij op je kebab? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk