Googles Contacten-app krijgt Material You-makeover en nieuwe navigatie

Googles Contacten-app krijgt Material You-makeover en nieuwe navigatie

De afgelopen maanden heeft Google zijn apps voorzien van de de Material You-look die we kennen van Android 12. Google is nog niet klaar met dit traject, en werkt nog aan het aanpassen van de zijn apps. Google Contacten is de volgende app die aan de beurt is voor een nieuw likje verf, en krijgt meteen een paar handige aanpassingen.

Vernieuwde navigatie

Contacten is de verzamelplek voor al je contactpersonen die zijn opgeslagen in je Google-account. Alle contacten worden op deze manier online gesynchroniseerd, dus je kunt ze heel makkelijk weer terugvinden op een nieuwe telefoon door je eenvoudigweg aan te melden bij je Google-account. Deze app krijgt via een update een aantal aanpassingen.

In de oude versie zie je, onder het hamburgermenu links bovenaan, een menu met opties zoals Alle accounts, het huidige account, Samenvoegen en oplossen, Prullenbak en labels. Na de update bevat dat menu alleen nog je accounts en labels. Onder in het scherm is ineens een navigatiebalk te vinden met daarin Corrigeren en beheren en een knop Contacten. Die balk geeft je snel toegang tot die twee opties, waar je ook bent in de app.

Ben je de Prullenbak en Samenvoegen en oplossen kwijt? Deze staan nu onder het menu Corrigeren en beheren. Daar staan ook de opties Importeren uit bestand en Exporteren uit bestand en nog een aantal opties. Vreemd genoeg krijgt de functie Samenvoegen en oplossen toch weer een ander design mee Daarnaast zien we de bekende ronde vormen van Material You inclusief de kleurpaletten die overeenkomen met de achtergrondafbeelding die je hebt ingesteld. In dit artikel lees je wat je allemaal van Material You kunt verwachten.

Op de redactie krijgt nog niet iedereen dit uiterlijk met de nieuwe navigatie te zien in de Contacten-app van Google. Zie jij het ook nog niet? Maak je je geen zorgen, want deze wordt nog steeds voor gebruikers uitgerold.

Contacten
Contacten, of Contacts, is de officiële contactpersonen-app van Google en is te vinden op bijna elke Androidtelefoon. Je kan de app ook downloaden en gebruiken in p ..

Meer info

Lees meer over:
Contacten Material You

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties