Google Chrome-app versie 70: dit is allemaal verbeterd

Google Chrome-app versie 70: dit is allemaal verbeterd

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Chrome versie 70

Chrome versie 70 wordt vanaf vandaag uitgerold voor zowel je pc-browser als de Android-app. Vanaf volgende keer is het ook de beurt aan Chrome OS, en die update zal ongetwijfeld de meeste nieuwigheden bevatten met een geheel vernieuwde interface voor tablets. Versie 70 volgt de vorige update van vorige maand, de verjaardagsupdate die onder meer met Material Design kwam.

In de nieuwe Chrome wordt dat nieuwe Material Design nu ook toegepast op de zoekbalk-widget die je aan je startscherm kan toevoegen. Alsof Google die widget vergeten was in versie 69. De vorige zoekbalk had nog het rechthoekige design, wat natuurlijk niet overeind blijft met- het nieuwe Material Design met afgeronde hoeken. In Chrome werd de adresbalk en de zoekbalk van Google afgerond, en zo zal ook de zoekbalk-widget er gaan uitzien. In onderstaande galerij vind je de oude en nieuwe Chrome-zoekbalk.

Privacy en vingerafdruk

Een belangrijkere verbetering heeft te maken met privacy. Net als Safari zal Chrome niet langer de build-nummer weergeven in de User Agent string delen met websites. De user agent is een code waarmee je je identificeert op het internet aan websites. Op die manier wordt je internetervaring aangepast aan onder meer jouw browser en OS. Door je build-nummer te verbergen in de user agent beschermt Chrome je privacy tegenover websites die de informatie kunnen misbruiken.

Chrome kan nu ook je vingerafdrukscanner inzetten voor internettoepassingen. Je kon hem al gebruiken om gebruiken in apps, bijvoorbeeld in bank-apps, maar nu maakt hij ook deel uit van de Web Authentication API, waarmee je ook je identiteit kan bevestigen op het internet.

Chrome versie 70

Downloads

Een laatste belangrijke nieuwigheid zit hem in een nieuw Downloads-menu. Vanuit de drie puntjes rechtsboven in Chrome kies je in de zijbalk 'Downloads. Je ziet nu een nieuw instellingenicoontje en een zoekicoontje.

Chrome 70

Het nieuwe Downloads-menu

Net als in je pc-browser is er een instellingenmenu waarmee je zelf een map kan kiezen op je apparaat waar bestanden die je download worden opgeslagen. Je kan dus bijvoorbeeld bestanden rechtstreeks op je microSD-opslag bewaren. Er is ook een optie voorzien waarmee je elke keer kan vragen waar je een bestand wil bewaren. Het zoekicoontje laat je zoeken tussen je gedownloade bestanden.

Beschikbaarheid

De nieuwe Chrome-versie wordt geleidelijk uitgerold, maar wie de nieuwe functies al wil proberen kan ook het apk-bestandje vinden op APK Mirror.

Via: 9To5Google

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk