Google Chat krijgt gif-ondersteuning via Tenor

Google Chat krijgt gif-ondersteuning via Tenor

Google Hangouts is niet meer en Google Chat mag de taken van Hangouts overnemen. Dat betekent ook dat Chat steeds meer functies krijgt die het verlies van Hangouts dragelijker moeten maken. Nu is er ondersteuning voor gifs voor de onderweg.

Google Chat krijgt gifs via Tenor

Google maakt bekend dat ondersteuning voor gifs van het bekende Tenor-platform onderweg is naar de webversie van Google Chat. Momenteel kan je ook gifs in de chatruimten en privégesprekken gebruiken (en dat doet de redactie van Androidworld dan ook veelvuldig). Helaas kan dat alleen via een een bot zoals die van Giphy of via het handmatig uploaden van een gif-bestand. Gelukkig komt daar nu verandering in met een nieuwe gif-knop onderin de invoerbalk.

Google Chat krijgt gif-ondersteuning via Tenor

Beschikbaarheid

Google zet de gif-knop standaard aan voor zowel persoonlijke Google-accounts als Workspace-accounts, in zowel Gmail als de webversie van Chat. De knop is al in Gmail voor consumenten te zien, maar nog niet in Workspace. Admins die een hekel hebben aan gifs kunnen het voor hun organisatie uitzetten.

Google kiest uiteraard voor Tenor omdat het in 2018 dit platform heeft overgenomen en hopelijk kan de nieuwe functie oud-Hangouts-gebruikers alsnog overhalen om Chat te gebruiken. Aan de recensies in de Play Store te zien, kan de app namelijk nog wel wat sterren gebruiken.

Google Chat krijgt gif-ondersteuning via Tenor
Nieuwe gif-knop in Google Chat

Wil je Google Chat in Gmail gebruiken? Dan hoef je de Chat-app niet te installeren op je telefoon en kun je vanuit Gmail chatten op je telefoon en op je desktop. Zo activeer je Chat in Gmail. Google Chat is daarnaast als app gratis te downloaden voor Android in de Play Store en voor iOS in de App Store.

Google Chat krijgt gif-ondersteuning via Tenor
Google Chat
Wat is Google Chat? Google noemt Chat een intelligente, beveiligde communicatietool voor teams. De app was eerst alleen voor zakelijke gebruikers van G ..

Meer info

GIF Keyboard by Tenor
Met Tenor kun je de leukste gif'jes vinden en weer versturen. Ook kun je je eigen creaties toevoegen aan de database. ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties