Google Chat krijgt nu ook een donkere modus

Google Chat krijgt nu ook een donkere modus

Google Chat met een donkere modus

De chat-app Google Chat ontvangt een donker thema. Google meldt dat de wijziging vanaf vandaag voor Android- en iOS-telefoons wordt uitgerold. Google geeft aan dat het donkere thema een populaire functie is die vaak door gebruikers wordt aangevraagd: "Het thema zorgt voor een betere kijkervaring bij weinig licht omdat de helderheid wordt verminderd."

Bij het openen van de chat-app vanochtend, was dat dan ook het eerste wat mij opviel. We gebruiken deze chat-app als hoofdcommunicatiemiddel op de redactie, dus een donker thema is zeer welkom als we in de avonduren nog wat nieuws willen bespreken.

Google Chat

Links: licht thema Rechts: donker thema

Google deelt in zijn aankondiging ook onderstaande afbeelding. Hierop is een ander FAB-icoon (Floating Action Button) te zien. Het plus-teken is namelijk vervangen door een knop met de tekst 'Nieuwe chat'. Daarnaast wordt je naam bovenin de app weergegeven.

Google Chat krijgt nu ook een donkere modus

Beschikbaarheid

De donkere modus wordt vanaf nu uitgerold maar is op de redactie bij iedereen al zichtbaar. Er is geen knop in de app aanwezig om het thema in- of uit te schakelen. Je activeert de donkere modus in Google Chat zodra het systeemthema van je telefoon ook op donker ingesteld wordt. Hopelijk is deze update een voorbode op de aanstaande update voor Gmail. Die update maakt het mogelijk om verschillende Google-diensten, waaronder Google Chat, vanuit één scherm in Gmail te gebruiken.

Google Chat
Wat is Google Chat? Google noemt Chat een intelligente, beveiligde communicatietool voor teams. De app was eerst alleen voor zakelijke gebruikers van G ..

Meer info

Lees meer over:
Zakelijk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties