Delen met WhatsApp vanuit Google Camera werkt weer

Delen met WhatsApp vanuit Google Camera werkt weer

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp zit niet langer geïntegreerd in Google Camera. Met de integratie kon je meteen een foto naar je contacten verzenden via WhatsApp.

Update 4 februari: 9to5Google kwam erachter dat WhatsApp weer als snelkoppeling voor 'Sociaal delen' in de Google Camera-app te vinden is. We hebben dit ook aan onze kant geverifieerd. De oplossing is het updaten van WhatsApp naar v2.21.2.18 of hoger of Google Camera naar v8.1.200. Eén van beide updaten lost het probleem al op.

Delen met WhatsApp vanuit Google Camera werkt weer

WhatsApp-integratie

Met de laatste versie van WhatsApp kan je niet langer vanuit Google Camera meteen je afbeelding delen via de berichtendienst. De ondersteuning voor deze functie is verwijderd in versie 2.21.1.13, dat is de laatste versie van WhatsApp, dat weet 9To5Google.

Sinds de Google Pixel 4 uit 2019 werkt de Google Camera-app met de zogenaamde Social share-functie, ofwel 'Sociaal delen'. Net nadat je een foto hebt genomen op je telefoon zie je een preview-afbeelding rechtsonder verschijnen in een cirkel. Als je die cirkel vervolgens omhoog veegt dan verschijnen drie apps waarmee je meteen kan delen, en vanuit de instellingen van Google Camera kan iedere gebruiker zijn selectie maken.

Gerelateerde artikelen

Delen met WhatsApp vanuit Google Camera werkt weer

De Sociaal delen-instelling op de Google Pixel 5

Geen fout?

Een heleboel berichten- en sociale media-apps werken met Sociaal delen, zoals je ook in bovenstaande screenshot kan zijn. De app die echter ontbreekt in de lijst is WhatsApp. Het is nog niet duidelijk waarom de app van Facebook niet meer werkt met de camerafunctie, maar het is lang niet zeker of het om een fout gaat. De laatste versie van WhatsApp werd namelijk eerst uitvoerig als bèta getest. Het is daarnaast ook onwaarschijnlijk dat de fout bij Google Camera ligt, want die app heeft laatst geen update ontvangen die problemen kan opleveren in combinatie met Sociaal delen.

Gerelateerde artikelen

Gebruik jij Sociaal delen vaak op je telefoon en mis jij de WhatsApp-integratie? Werkt de feature alsnog op jouw telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk