Google Camera voor Pixel 3 neemt automatisch foto's bij een kus

Google Camera voor Pixel 3 neemt automatisch foto's bij een kus

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Camera Fotokiosk

Je kent misschien nog wel Googles kleine Clips-camera's die enkel in de Verenigde Staten zijn verschenen. De bedoeling was dat je ze ergens op de achtergrond plaatst, maar dat ze vervolgens dankzij kunstmatige intelligentie (AI) automatisch zelf foto's maken van de mooiste taferelen die zich voordoen. Zo detecteert de software bijvoorbeeld automatisch een lach en wordt er een foto genomen.

De Google Clips-camera's zijn nooit een al te groot succes geweest en ze kenden ook nog geen vervolg, tenminste niet in de vorm van nieuwe hardware. Wat de software betreft, die blijft verder leven in Google Camera op de Pixel 3 in de Fotokiosk-modus die je in de categorie 'Meer' terugvindt.

GIF van de Fotokiosk

Kusdetectie

Net als met Clips kan de Pixel 3 camera-app foto's nemen op basis van een lachend gezicht, een geschrokken gezicht, wanneer iemand een 'duck face' maakt of zijn of haar tong uitsteekt. Googles ontwikkelaars hebben nu het detecteren van een kus toegevoegd aan Fotokiosk, dat maakt Google bekend in een blogbericht. Volgens Google voorziet de AI een 'kusscore' en een score voor de gezichtsuitdrukkingen van de gebruiker. Als beide scores hoog genoeg zijn rekening houdend met hoe een kus en de bijhorende expressie er horen uit te zien, dan neemt de camera een foto.

Fotokiosk is een exclusieve functie voor de Pixel 3 en Pixel 3 XL net als bijvoorbeeld de Night Sight-nachtmodus en Top Shot dat snel na elkaar meerdere foto's neemt en de beste selecteert. Die camerafuncties zijn ook beide gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Je leert veel meer over de Pixel 3-camerafuncties in de review.

Google Camera

Google Camera

Google Camera is de officiële applicatie voor Android om foto's mee te maken en is voor elk toestel beschikbaar dat op Android 4.4 of hoger draait. Het is onder ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk