Google Camera-app komt binnenkort naar Chromebooks toe

Google Camera-app komt binnenkort naar Chromebooks toe

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Google Camera voor Chromebooks

De Google Camera-app is een opvallende afwezige op Chromebooks. Sinds deze laptops - die werken op ChromeOS - ook Android-apps kunnen draaien is het de vraag wanneer de Google Camera-app dan naar Chromebooks toe zou komen. De Camera-app is een hele goede, vooral op het gebied van beeldverwerking. Zo wordt het HDR-algorithme geprezen om zijn kwalitatief goede beelden en kan het foto's van een gewone camera net wat beter maken. Ook kan er zonder extra camera een foto in portret-modus worden gemaakt, waarbij de achtergrond wazig wordt gemaakt om de nadruk op de voorgrond te leggen.

Google Camera-app Chromebooks

Nu heeft iemand op reddit gespot dat zijn Chromebook bij het instellen naar het ontwikkelingskanaal er twee camera-apps te zien waren. Het rechter-icoontje was daarbij het Google Camera-icoontje, de linker de oude van ChromeOS zelf. Ook heeft XDA-Developers in de openbare code van ChromeOS gespot dat er de intentie is om te wisselen van de oude app van ChromeOS naar de nieuwe Camera-app.

Google Camera-app Chromebooks

Ten slotte heeft Chrome Unboxed de app al werkend gekregen op een Chromebook, zoals je hierboven kan zien. Hierbij is de interface nog niet helemaal geoptimaliseerd voor het grote scherm van een Chromebook, getuige de kleine knoppen. Dit zal de komende tijd nog verder aangepakt gaan worden. Verder lijkt de app veel op de Google Camera-app die we op smartphones zoals de Pixel tegenkomen.

Het zou kunnen dat deze overstap wordt gemaakt ter voorbereiding op de komende Pixelbook. Hierbij zal dus een camera op de achterzijde aanwezig kunnen zijn om foto's en video's mee te maken. De vorige Pixelbook was niet los te koppelen van zijn toetsenbord. Zou dit wel het geval zijn bij de nieuwe Pixelbook, die ook dunnere schermranden gaat krijgen? Rond oktober zullen we alles zeker weten!

Bron: Android Police

Google Camera

Google Camera

Google Camera is de officiële applicatie voor Android om foto's mee te maken en is voor elk toestel beschikbaar dat op Android 4.4 of hoger draait. Het is onder ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk