Google Calendar: compleet vernieuwd en nog slimmer

Google Calendar: compleet vernieuwd en nog slimmer

Google Calendar

Google Agenda zoals we die kennen zal volledig gaan veranderen. Introduceerde Google recent nog Inbox by Gmail die een revolutie in e-mail moet ontketenen, is nu de volgende app aan de beurt. De veranderingen zijn echter niet zo ingrijpend, maar dit neemt niet weg dat het beheren van je agenda veel eenvoudiger zal worden. De meeste afspraken komen via mail binnen en Google Calendar speelt daarop in door zelf informatie uit berichten te filteren om deze indien gewenst toe te voegen aan je agenda. Dit kan bijvoorbeeld gaan om vluchttijden die ook nog eens real-time worden geüpdatet als er nieuwe informatie beschikbaar is. Met deze functie wordt er veel knip- en plakwerk uit handen genomen.

Google Calendar is ook nog slimmer geworden als het gaat om aanvullen van informatie. Tik je bijvoorbeeld een locatie in, dan zal Google deze gedurende het typen automatisch aanvullen met plaatsen die je wellicht toe wilt voegen. Op deze manier wordt het toevoegen van agenda-items nog sneller en efficiënter. Ook het uiterlijk is flink aangepakt en zien we een nieuwe 'stream' als het gaat om aankomende afspraken. De complete look and feel is nu in lijn met Android 5.0.

Google Calendar

Beschikbaarheid

De nieuwe Google Calendar is vanaf vandaag beschikbaar voor alle Android 5.0-apparaten en zal in de komende weken in de Play Store verschijnen. Deze kan vervolgens gebruikt worden door alle toestellen die op Android 4.1 of hoger draaien.

Bron: Gmail Blogspot

Google Agenda
Je kunt Google Agenda gebruiken om al je afspraken bij te houden. Er kunnen meldingen ingesteld worden die ontvangen kunnen worden via de app of mail. Ook kunnen er ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties