Google Calculator heeft een donkere modus, zo zet je hem aan

Google Calculator heeft een donkere modus, zo zet je hem aan

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Calculator donker thema 

Eén voor één krijgen de verschillende apps van Google een donker thema. We zagen onder meer YouTube een grijze tint krijgen en ook Telefoon kleurde donker, om er maar een paar te noemen. De laatste die we aan het rijtje konden toevoegen is Google Chrome, ook al werkt het voor de populaire browser voorlopig nog via een experimentele 'flag'.

Als je zoals mij bent, is Google Calculator misschien niet de app die je dagdagelijks urenlang gebruikt, maar dient hij eerder voor eenvoudige berekeningen wanneer je hem nodig hebt. Een donkere modus is in dat geval daarom iets minder belangrijk in vergelijking met andere Google-apps zoals Foto's of Maps. Toch is dat donker thema alvast bij Calculator gearriveerd met versie 7.6 van de app die momenteel wordt uitgerold. Je kent de uitspraak wel: "Wie het kleine niet eert..."

Zo activeer je het

Op onze telefoons is de update op het moment van schrijven nog niet gearriveerd, maar je kan al wel het apk-bestand downloaden via APK Mirror. Vervolgens installeer je de update en zie je in je rekenmachine een blauw tekstballonnetje verschijnen: "Thema kiezen". Je tikt daarna op de menuknop en daarna kies je bij thema kiezen voor 'Donker'. Meteen word je beloond met het donker thema, maar je kan ook kiezen voor de optie 'Ingesteld door batterijbesparing'. In dat laatste geval verschijnen de grijze tinten van zodra batterijbesparing staat ingeschakeld.

Screenshot van de donkere modus bij Calculator

Het is natuurlijk niet toevallig dat Google zijn diensten allemaal van een donker thema voorziet, want het bedrijf zou met Android Q plannen hebben om een systeembrede donkere modus naar zijn besturingssysteem te brengen. We zien ook hoe third-party ontwikkelaars hun apps voorbereiden voor die donkere modus, want Messenger kreeg recent bijvoorbeeld al een donker thema.

Rekenmachine

Rekenmachine

Google Rekenmachine is de rekenmachine-app van Google zelf die sinds eind maart 2016 ook in de Play Store te vinden is. Je kunt er gewoon de simpele rekensommen mee ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk