Google brengt Google Pay-app uit in Nederland

Google brengt Google Pay-app uit in Nederland

Google brengt vandaag de Google Pay-app uit in Nederland. Daarmee krijgen gebruikers de beschikking over een paar nieuwe functies.

Wat is Google Pay?

Google Pay werd tijdens het Mobile World Congress van 2015 aangekondigd (toen nog Android Pay) en is sinds september 2015 beschikbaar in de Verenigde Staten. Daarna werden er meer landen toegevoegd waaronder onze zuiderburen, en pas in november 2020 werd de dienst in Nederland uitgerold. Met Google Pay kun je met een Androidtelefoon veilig en snel aankopen doen in winkels, op websites en in apps, zonder dat je je bankpas uit je jaszak hoeft te halen. Daarnaast kun je contactloos betalen met je Androidtelefoon. De betaaldienst werkt met alle telefoons met Android 5 (2014) of hoger die NFC-compatibel zijn.

Deze banken ondersteunen Google Pay

Drie Nederlandse banken boden meteen Google Pay als dienst aan binnen hun app, en de overige banken gaven tevens aan of en wanneer ze de betaaldienst gaan ondersteunen. Op dit moment bieden deze banken ondersteuning voor Google Pay in Nederland aan: ABN AMRO, Adyen, Bitpanda, Bunq, Curve, iCard, Monese, N26, PayrNet, Revolut, Swan, Viva Wallet, Wise en ZEN.COM.

Google brengt Google Pay-app uit in Nederland
Afrekenen met je NFC-telefoon of online via het de “Betaal met G Pay”-knop

Google Pay-app in Nederland

De Google Pay-app was zelf niet beschikbaar in Nederland, en klanten van de betreffende banken konden wel met Google Pay via de mobiel bankieren-app afrekenen. Nu laat Google Nederland aan Androidworld weten dat het vandaag de Google Pay-app uitbrengt in Nederland: "Nu de Google Pay-app er is, krijgen gebruikers de beschikking over een paar nieuwe functies." De melding ' Dit item is niet beschikbaar in je land' is hiermee dus verleden tijd.

De Google Pay-app kan kortings- en bonuskaarten voor je bewaren; handig als je portemonnee toch al uitpuilt. Bovendien kan je volgens Google "altijd rekenen op uitstekende beveiliging en kun je eenvoudig je account beheren via de app of de site."

- Lees verder onder de afbeelding -

Google brengt Google Pay-app uit in Nederland

Google Pay-app instellen

Om Google Pay te gebruiken download je de app en voeg je de gegevens van je bank toe. Dat kan ook op je pc via pay.google.com. Als je klant bent van een van banken die de dienst ondersteunen, dan kan je ook hun mobiele app gebruiken om gegevens toe te voegen aan Google Pay.

Google adviseert het gebruik van de dienst Vind mijn apparaat in het geval van verlies of diefstal van je telefoon. Je kan met deze dienst in dat geval op afstand je telefoon blokkeren en zelfs preventief alle gegevens verwijderen. Je hoeft dan niet je bankpas of creditcard te blokkeren.

Google Pay
Google Pay is de betaaldienst van Google. Met de app kun je in winkels en online betalen door middel van je smartphone. Je kunt je betaalpassen en creditcards koppel ..

Meer info

Google brengt Google Pay-app uit in Nederland
Lees meer over:
Financiën Google Pay Google

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties