Google bevestigt einde Shopping-app, gaat door als website

Google bevestigt einde Shopping-app, gaat door als website

Googles Graveyard, gevuld met apps die na jaren in dienst te hebben gestaan van gebruikers wereldwijd worden afgedankt, wordt in juni aangevuld met een grafsteen voor Shopping. De dienst wordt voortaan web-gebaseerd. In versie 59 van de app worden gebruikers al naar de website van Shopping verstuurd, maar de app verdwijnt pas definitief in juni.

Google Shopping

Shopping heeft momenteel zowel een website, als een app voor Android en iOS. Vanaf juni neemt de zoekgigant afscheid van de applicatie om vervolgens alle gebruikers naar zijn website te sturen. Met het einde van Shopping op Android en iOS, is het de ‘tweede dienst’ waar Google in korte tijd afscheid van zal nemen – eind vorige maand maakte Google nog bekend de Google Wifi-app in de Home-app te verwerken en daarmee afscheid te nemen van zijn Wifi-app.

Opvallend is dat Google slechts twee jaar geleden een grote upgrade heeft gegeven aan Shopping op Android en iOS, evenals de (mobiele) Shopping-website. Daarbij werd onder andere gekozen om een nieuwe naam te geven aan zijn vergelijkingsdienst; tezamen met de nieuwe naam van Shopping wist Google de app te voorzien van een nieuw Material design-ontwerp. Waarom Google twee jaar later de stekker trekt uit de mobiele apps, is ons onbekend.

Google bevestigt einde Shopping-app, gaat door als website

Er komt definitief een einde aan Google Shopping op Android en iOS, beeld: 9to5Google

In de bevestiging van het einde van Shopping laat Google weten dat “alle functionaliteiten die de app bood, inmiddels ook beschikbaar zijn in het Shopping-tabblad (via de Google-website)”. Google heeft verder laten weten dat ze “door (zullen gaan) met het ontwikkelen van functies op het Shopping-tabblad en andere Google-platforms, waaronder de Google-app, waarmee mensen de producten die ze leuk vinden gemakkelijk kunnen ontdekken en kopen”, aldus een Google-woordvoerder.

Winkelen via de website

Dat Google voortaan de focus legt op de mobiele website heeft mogelijk te maken met de aantallen gebruikers van zijn mobiele app – op Android wist Shopping slechts ‘meer dan 1 miljoen gebruikers’ aan te trekken. Om hoeveel installaties het precies gaat, is niet bekend.

Via Google Shopping kun je in de Benelux, vergelijkbaar met andere prijsvergelijkers, zoeken op een product en daarbij de goedkoopste webwinkel terugvinden. In tegenstelling tot Google Shopping in de VS, kun je in Nederland en België geen producten aanschaffen via de dienst. Maak jij gebruik van Google Shopping of gebruik je liever een andere prijsvergelijker? Zo ja, welke? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Lees meer over:
Google Play Store

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer