Google test het liken van sms'jes van iPhone-gebruikers

Google test het liken van sms'jes van iPhone-gebruikers

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google test een manier waarmee gebruikers in Google Berichten de sms'jes kunnen liken die van een iPhone afkomstig zijn. De functie is beschikbaar voor een kleine groep bètagebruikers van Google Berichten.

Sms'jes liken 

Google werkt aan een systeem waarmee Android-gebruikers van de Google Berichten-app de berichten kunnen liken die door iPhone-gebruikers zijn verstuurd. Zij krijgen dan eens sms te zien waarin de gekozen emoji met tekst wordt beschreven met daarachter het oorspronkelijke tekstbericht dat is geliket. Het was een Reddit-gebruiker die deze nieuwigheid heeft opgemerkt.

Uiteraard vormen emoji's die door tekst worden omschreven niet de beste gebruikerservaring. Het lijkt wel alsof Google hoopt dat iPhone-gebruikers geïrriteerd raken door deze tekstberichten en het probleem aanklagen bij Apple. Op die manier kan Google de druk verhogen opdat Apple zijn iMessage berichtendienst compatibel zou maken met de RCS-standaard.

RCS en iMessage

RCS wordt gezien als de opvolger van de sms omdat het meer geavanceerde chatfuncties mogelijk maakt voor sms-berichten, waaronder emojireacties. RCS werkt met heel wat berichtenapps op Android, maar het is nog niet compatibel met iOS, en als het aan Apple ligt komt daar geen verandering in. Tot grote frustratie bij Google.

Uit eerdere gesprekken van Apple-medewerkers is gelekt dat Apple van iMessage doelbewust een gesloten ecosysteem maakt, zodat de app als een extra reden dient waarvoor voor consumenten een iPhone kiezen. Google heeft eerder dit jaar al een methode uitgerold waarbij emojireacties die gebruikers in iMessage geven ook automatisch in Google Berichten te zien zijn.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

De nieuwe emojireacties voor sms-berichten zijn momenteel beschikbaar bij een deel van de gebruikers van bètaversie v20220916_00_RC0 van Google Berichten, en we konden het nog niet zien hier op de redactie. Ook in het Reddit-draadje melden verschillende bètagebruikers dat de functie nog niet werkt op hun telefoons. Kan jij al sms'en liken in Google Berichten? Neem dan via deze weg contact op met de redactie en deel jouw screenshot. Laat het ook weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google-apps? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Berichten

Berichten

Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk