‘Google Berichten-applicatie gaat sms-berichten verifiëren’

‘Google Berichten-applicatie gaat sms-berichten verifiëren’

Google Berichten

Phishing is een belangrijk thema: iedereen kan er immers in trappen. Voor de e-mails, hebben we nu de Spam-map uitgevonden, zodat we daar geen last van hebben. In het geval van sms-berichten, kan je niet anders dan de berichten onder ogen zien. Voor consumenten is het lastig te onderscheiden of een sms-bericht echt of nep is: kwaadwillende kunnen immers een 'spoofing-technologie' inzetten. In de praktijk, vervalsen ze daarmee telefoonnummers van banken en andere partijen. Sms-berichten komen dan in de lijst met sms-berichten van de legitieme partij binnen, waardoor je snel zou denken dat het bericht echt is.

SMS-verificatie

Google Berichten, kan voortaan sms-berichten verifiëren

Voor Google is het de ‘perfecte’ problematiek om op in te springen. Eerder dit jaar verscheen al kort de mogelijkheid om sms-berichten te verifiëren. Over de werking van de functie, was toentertijd erg weinig bekend. Inmiddels heeft Android Police een bericht gepubliceerd over de nieuwe functie, de uitrol lijkt opnieuw te zijn opgestart – ditmaal met de nieuwste bètaversie van Google Berichten. De nieuwe ‘Verified SMS’-functie, werkt middels authenticatiecodes, die Google gebruikt om berichten te controleren bij de afzender. Vooralsnog werkt de functie enkel bij bedrijven die bij Google geregistreerd staan.

Verificatiestappen

Voor het verifiëren van sms-berichten, verzet Google drie afzonderlijke stappen. Ten eerste maakt het een hash-code aan voor je telefoonnummer – dezelfde stap wordt gezet, voor het telefoonnummer van de zender. Tot slot, maakt Google een hash-code aan voor de inhoud van het bericht. Daarna zet het de gegevens in om te verifiëren of het bericht daadwerkelijk afkomstig is van de juiste afzenders. In het geval dat alle gegevens kloppen, krijgt het bericht een icoontje om aan te tonen dat het bericht van een veilige afzender afkomstig is. Zo voorkomt het dat je slachtoffer wordt van phishing-aanvallen.

Sim-swapping

Google helpt je tegen aanvallen vanuit kwaadwillende die sms-berichten sturen

Zorgen over de privacy van je sms-berichten? Google krijgt deze naar eigen zeggen niet te zien en zal enkel een hash-code verzamelen, om deze te verifiëren van de bron. Wanneer iedereen gebruik kan maken van de nieuwe functionaliteit is nog onbekend. Eerste berichten uit de VS beginnen binnen te stromen – maar een Europese uitrol lijkt nog niet van start te zijn gegaan. Volgens AP is de functie in versie 5.3.075 verschenen, de nieuwste bètaversie van Google Berichten. Wat vind jij van de zet om phishing-berichten tegen te gaan? Zou jij Googles nieuwste verificatiefunctie wel willen gebruiken?

Berichten
Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties