Google komt met 'customizable' Google Bar en dat ziet er zo uit

Google komt met 'customizable' Google Bar en dat ziet er zo uit

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Google Bar

De Google Bar, misschien beter bekend als de zoekwidget van Google, heeft de laatste jaren al een nieuw design gekregen. Maar er gaat nog meer veranderen, waardoor de looks en functies van deze widget verder aangepast kunnen worden.

Bij een 'teardown' van de nieuwste APK van de Google-app, zijn aanwijzingen gevonden dat de Google Bar aangepast kan gaan worden. Dit geldt voor vier onderdelen.

Het logo kan aangepast worden, denk bijvoorbeeld aan een volledig logo van Google, of alleen de G, het beeldmerk van Google. Daarnaast is ook de vorm van het geheel aanpasbaar van bijvoorbeeld vierkant naar een bal met ronde hoeken. Natuurlijk is vervolgens ook de kleur aan te passen, waarbij standaard de Google-kleuren worden gebruikt, maar dit kan naar wens aangepast worden. De laatste aanpassing van deze balk zit hem in de manier waarop de balk getoond wordt en of deze transparant is. Dit kan ingesteld worden met een nieuwe slider.

In onderstaande video zien we hoe de mogelijkheid tot customizen eruit zal zien.

Nog even geduld...

Wanneer deze update precies uit zal komen en of dit de uiteindelijke vorm zal worden, is vooralsnog niet bekend. De komende periode zullen we meer te weten komen over hoe dit er precies uit gaat zien en wanneer we dit mogen verwachten. Wellicht wordt dit in combinatie met de nieuwe Pixel-devices bekend gemaakt op 4 oktober, wanneer het Made by Google-event zal plaatsvinden.

Via: 9to5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk