Google Authenticator kan nu vlot gegevens overzetten tussen telefoons

Google Authenticator kan nu vlot gegevens overzetten tussen telefoons

Google Authenticator

Het is belangrijk om unieke wachtwoorden te gebruiken voor je verschillende accounts en die ook op regelmatige basis te wijzigen, maar wat ook een belangrijke bijdrage levert voor de beveiliging van je account is tweestapsverificatie (2sv). Verschillende websites verzenden je een code per sms die je naast je wachtwoord gebruikt om in te loggen, maar nog veiliger is een tool zoals Google Authenticator die zelf zo'n codes voor je genereert.

Google Authenticator heeft zijn eerste update sinds 2017 gehad en de app krijgt nu een welverdiende 'comfortupgrade' voor gebruikers. Google spreekt in zijn omschrijving van de app nog steeds over 'Android Wear', om maar even te schetsen hoe lang het geleden is dat we zo'n update hebben gehad.

Gegevens overzetten

Gebruikers kunnen nu gemakkelijk hun 2sv-gegevens op een veilige manier overzetten van het ene toestel naar het andere. Dat doe je aan de hand van een qr-code die je op je oude telefoon creëert nadat je eerst je identiteit bevestigt met de vingerafdrukscanner, en vervolgens scan je die code dan op de nieuwe telefoon om je 2sv-accounts over te zetten. Google benadrukt in een blogbericht dat Authenticator de 2sv-gegevens rechtstreeks van het ene naar het andere toestel overdraagt zonder dat ze langs servers worden gestuurd.

beeld van de update

Links: het nieuwe toestel, rechts: de oude telefoon

De app komt verder ook met het nieuwe Material Design 2 en ze biedt nu ondersteuning voor schermen met een andere beeldverhouding dan 16:9. Google laat je tot slot ook geen screenshots nemen in de app uit veiligheidsoverweging. Gebruik jij Google Authenticator of tweestapsverificatie al? Hier leggen we je uit hoe het werkt. Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Authenticator
Google Authenticator is het antwoord op de vele hacks waarbij wachtwoorden in verkeerde handen vielen. Met deze code generator komt er op elk moment van de dag een c ..

Meer info

Lees meer over:
Tools Google Authenticator

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties